2012. október 28., vasárnap

Kilófaló csigatrió

Miután túltettem magam az ihlet majdnem elrepülő madarán azonnal a konyhába mentem. Mi mást sütöttem volna, mint Kilófaló finomságot! Először csak kakaós csigának indult majd aztán megindult a fantáziám. Miért ne lenne más fajta csiga-biga is!

Kilófaló csigatrió


Hozzávalók:
50 dkg Kilófaló kelt tészta lisztkeverék, 2 tojássárgája, 1 ciromreszelt héja, 7 dkg Delma Light margarin, 8 dkg eritritol, 1 zacskó porélesztő, 3 dl langyos 1,5 % tej, csipet só
Kakaós töltelék:
2 evőkanál kakaópor (nem nyuszis), 3 teáskanál eritritol, 2 evőkanál növényi tejszín, 5 dkg étcsoki apró kockákra vágva
Fahéjas töltelék:
2 evőkanál fahéj, 3 teáskanál eritritol, 2 evőkanál növényi tejszín, 2 evőkanál forró vízben áztatott mazsola
Kókuszos töltelék:
3 evőkanál kókusz, 3 teáskanál eritritol, 2 evőkanál növényi tejszín,

1. A liszetet egy megfelelő méretű edénybe tesszük, a közepébe kicsi fészket készítünk. Beleöntjük a langyos tejet, pici cukrot (ó, pardon eritritolt), és az éleszetőt. Kicsit összekeverjük, hogy kovász készüljön.
2. Megvárjuk, míg felfut az élesztő. Majd hozzáadjuk a tojássárgájákat, reszelt citromhéjat  margarint, csipet sót, a maradék tejet és alaposan kidagasztjuk.Nem egyszerű móka, mert ez a liszt egészen máshogy reagál, mint a fehér liszt. Kitartóan kell dagasztani!!!! Sőt néha már nem megy a történet, akkor pihentetni egy kicsit, majd újra dagasztani! Ha már elválik a kéztől és a táltól, akkor meleg helyen kell pihentetni, míg duplájára kel.
3. Míg megkel  a tészta elkészítjük a töltelékeket. Összekeverjük a kakaót az eritritolt, a csoki darabokat és a tejszínt, majd a fahéjat az eritritolt a tejszínt és a mazsolát. Végül a kókuszt, az irotritolt és a tejszínt.
4. Ha szépen megkelt a tészta három egyenlő részre osztjuk és kb fél cm vastagra nyújtjuk mindegyiket. Megkenjük 1 teáskanál margarinnal majd az egyik töltelékkel az egyik tésztalapot. Feltekerjük és kb 3 cm csigákra vágjuk és szépen egymás mellé helyezzük egy margarinnal kikent formába. Így járunk el a másik két tésztával is.

5. kb 20 percig halljuk kelni, majd előmelegített sütőben kb 20-25 perc alatt szép pirosra sütjük.

Hmmm

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése