Mikor utoljára a "Mekiben" jártunk ettem egy finom pitét! Hmmm. Annyira jó volt, krémes, és egyben roppanós is. Már akkor elkezdett járni az agyam, hogy hogyan lehetne elkészíteni. Aztán egyszer csak beugrott, hogy meg kellene próbálni leveles tésztából elkészíteni. Fincsi pudinggal töltve, hűha, ennek nem lehet ellenállni. Már csak egy-két gombóc fagyi hiányozik, DE NAGYON!!!
Pudingos krémes "Mekis" pite
Hozzávalók:
1 csomag leveles tészta, 1 csomag főzős puding (én a csokisra voltam ráizgulva, de biztos nagyon jó vaníliással is), 4 dl tej, ízlés szerint cukor a pudingba, 1 tojás
1. A pudingot a tejben megfőzzük és ízlés szerint teszünk bele cukrot, majd kihűtjük. A tojást kettéválasztjuk.
2. A leveles tésztát kb 10 cm x 12 cm-es téglalapokra vágjuk. A tojás fehérjével megkenjük a tésztát és a pudingot a tészta egyik felére tesszük.
3. Ráhajtjuk a tészta másik felét és óvatosan összenyomjuk.
4. A pitét megkenjük a tojássárgájával és forró olajban csodaszép aranybarnára sütjük.
Ó, hát ennek nem lehet ellenállni.....
Csábító! :-)
VálaszTörlésDe az ám... le vesz a lábamról!!! Próbáld ki, nem bánod meg!!! Ja, és persze számolj be róla!!! :-))))
VálaszTörlés