2012. január 1., vasárnap

1. nap fehérje nap (2012.01.02.)

90 nap fogyókúra! Nem semmi, ahogy Kis Mazsola mondja! Ez ám a nem semmi!!
Igen, én is azt gondolom, hogy nem semmi. De valahogy még is azt gondoltam, hogy ezt kezdem el. Már legalább tudom, hogy mit és hogyan kell csinálnom! Vannak már kipróbált receptek, tudom, hogy mit és hogyan bírok. Nem utolsó sorban, tudom hogy működik!! Bevallom, hogy szeretnék még megszabadulni kb 10 kg-tól, de ha 8 lesz, az is jó lesz!! Mindenhol azt írják, hogy annál csak több megy le, de én nem vagyok elégedetlen...
Sőt, hátha így könnyebb lesz, ha közben blogot írok (mint egy táplálkozási napló:-)))) Ráadásul, ha még lesz, aki velem is tart, akkor még könnyebb és jobb is lesz!!
Már most elkezdtem megszámozni a napokat a határidő naplóban!! Beírom, mikor milyen napom lesz!!! (természetesen jó :-))))
Minden nap közzé teszem, hogy milyen finomságokat főzök és eszem, hátha valaki kedvet kap és velem tart! A praktikusság szempontjából, előre egy nappal elkészítem és felteszem a blogunkra a receptet, hogy előre el lehessen készíteni másnapra a harapni valókat. Hiszen nincsen mindenki olyan ideális helyzetben, mint én, hogy otthon van.
Íme az első napi finomság.



Szalonna köpenyben sült csirkemell, friss paradicsomszósszal



Az az igen vékony szalonna köpeny olyan fantasztikus ízt ad a csirkemellnek, hogy kár lenne kihagyni egy fehérje napon. A friss paradicsomszósz pedig tökéletesen alkalmas rá, hogy a falatokat beletunkoljuk és élvezzük az ízeket.

Hozzávalók (2 személyre):
2 fél csirkemell, 4 szelet hajszálvékonyra szelt szalonna, 2 evőkanál olívaolaj, 6-7 szem paradicsom, 1 kis hagyma, só, bors, szurokfű (oregánó)

  1. A csirkemellet megsózzuk, borsozzuk. Majd a szalonnával betekerjük és hústűvel megtűzzük.
  2. Egy közepes méretű serpenyőben felhevítjük az olajat, és a csirkemelleket átpirítjuk rajta. Majd felöntjük 1 dl vízzel és lassú tűzön megfőzzük a csirkemelleket. Végül mikor elpárolgott az összes víz, újra megpirítjuk, hogy kis színt kapjanak. Óvatosan kell csinálni, mert a szalonna hamar megpirul a csirke pedig nyers maradhat.
  3. A paradicsom mártáshoz, a paradicsomokat forró vízzel leforrázzuk, majd meghámozzuk. Apró darabokra vágjuk.
  4. A hagymát apróra vágjuk és 1 evőkanál olajon megpároljuk, majd hozzáadjuk a paradicsomot. Lassú tűzön főzzük, míg egy nemű mártás nem lesz belőle. Szurokfűvel sóval, borssal és kevés cukorral ízesítjük.
  5. Tálaláskor a csirkemellek alá öntjük a friss paradicsomszószt és megszórjuk szurokfűvel.
Természetesen egy nagy adag salátával tálalva, de ha a család nagyon tiltakozik a fű evés ellen, akkor nekik lehet köretet készíteni!
Jó-jó tudom, hogy nem egyszerű és egyik napról a másikra nem lehet átállni, de meg kell próbálni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése