2012. január 11., szerda

11. nap szénhidrát nap (2012.01.12.)

Egy kis igazi élvezet NEKÜNK!!!!

Alma pongyolában


Ezt már a blogomban is közzétettem, de annyira finom, hogy azóta is számtalanszor elkészítettem már. A tészta annyira finom, és ropogós, az alma pedig ellenállhatatlan. De ezt már csak a mézes öntet múlja felül.

Hozzávalók:
250 g liszt, 125 g vaj, 120g cukor, 2 tojás, 4 alma, 80 g aszalt áfonya, vagy mazsola, 8 evőkanál édes bor, 300 ml almalé, 6 evőkanál méz

  1. Az áfonyát, vagy a mazsolát beáztatjuk borba.
  2. A lisztből, vajból, cukorból, 1 tojásból tésztát gyúrunk kb 1 órára hűtőbe tesszük.
  3. Az almát meghámozzuk, a magházát almavájóval kivágjuk, és pár szem áfonya/mazsola kivételével az almába töltjük.
  4. Lisztezett deszkán kinyújtjuk a tésztát, 4 egyforma részletre vágjuk. Az almákat szépen becsomagoljuk a tésztába. A leeső tésztából kis leveleket, szárat formázunk és az alma tetejére ragasztjuk. A második tojást felverjük és megkenjük a tésztát. Zsírozott tepsibe tesszük és 180 fokon kb 40 percig sütjük.
  5. Az almalevet a mézzel sűrűre főzzük és hozzáadjuk a maradék áfonyát/mazsolát. Az isteni szafttal együtt tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése