Káposztás bableves
Hozzávalók:
20 dkg bab (előző este beáztatva), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, kb 20 dkg savanyú káposzta, zöldség esszencia, só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 1-2 evőkanál olaj
1. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a beáztatott babot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Zöldségesszenciával fűszerezzük.
2. Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és zöldséget.
3. Mikor megfőtt a bab és a zöldségek, hozzáadjuk a savanyú káposztát és még egyszer felforraljuk.
Igazából egy jó kanál tejföllel igazán finom..... Ja és természetesen pogácsával....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése