2012. január 26., csütörtök

25. nap Keményítő nap (2012.01.27.)

Megint egy olyan ételt sikerült elkészítenem, ami egy kicsit töményebb és olyan, mintha nem is fogyókúráznánk. Sőt mi több, még a családnak is nagyon ízlik.

Káposztás bableves


Hozzávalók:
20 dkg bab (előző este beáztatva), 1 fej vöröshagyma, 1 gerezd fokhagyma, 2 szál sárgarépa, 1 szál fehérrépa, kb 20 dkg savanyú káposzta, zöldség esszencia, só, bors, pirospaprika ízlés szerint, 1-2 evőkanál olaj

1. A vöröshagymát, fokhagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk. Pirospaprikával megszórjuk, felengedjük vízzel és hozzáadjuk a beáztatott babot. Sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. Zöldségesszenciával fűszerezzük.
2.  Ha felforrt a leves, hozzáadjuk a karikára vágott sárgarépát és zöldséget.
3. Mikor megfőtt a bab és a zöldségek, hozzáadjuk a savanyú káposztát és még egyszer felforraljuk.

Igazából egy jó kanál tejföllel igazán finom..... Ja és természetesen pogácsával....


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése