2012. január 6., péntek

6. nap keményítő nap (2012.01.07.)

A rizs egy olyan remek eledel, amiből (véleményem szerint) egy raklappal meg lehet enni, mégsem hízol tőle. Friss, ropogós zöldséggel tálalva pedig mennyei eledel. Ráadásul a barna rizs sokkal egészségesebb, mint fehér testvére. Főzni azonban sokkal tovább kel, de megéri a fáradozást.

Zöldséges rizs



Hozzávalók:
1,5 csésze barna rizs, 1 teáskanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 csésze házi vegetából főzött zöldségleves, zöldség ízlés szerint

  1. Az olívaolajon megpirítjuk a rizst, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit még tovább pirítjuk.
  2. Felöntjük a zöldséglevessel, majd puhára pároljuk fedő alatt, közben néhányszor megkeverjük.
  3. A zöldségeket kis kockákra vágjuk és a párolt rizshez adjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése