A rizs egy olyan remek eledel, amiből (véleményem szerint) egy raklappal meg lehet enni, mégsem hízol tőle. Friss, ropogós zöldséggel tálalva pedig mennyei eledel. Ráadásul a barna rizs sokkal egészségesebb, mint fehér testvére. Főzni azonban sokkal tovább kel, de megéri a fáradozást.
Zöldséges rizs
Hozzávalók:
1,5 csésze barna rizs, 1 teáskanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma, 3 csésze házi vegetából főzött zöldségleves, zöldség ízlés szerint
- Az olívaolajon megpirítjuk a rizst, majd hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, kicsit még tovább pirítjuk.
- Felöntjük a zöldséglevessel, majd puhára pároljuk fedő alatt, közben néhányszor megkeverjük.
- A zöldségeket kis kockákra vágjuk és a párolt rizshez adjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése