2012. január 25., szerda

25. nap fehérje nap (2012.01.26.)

Ó, istenem megint lehet húst enni!! Már nagyon hiányzott! Valami igazán finomra vágytam, és a fiúk sem tiltakoztak!!
Igen, ez egy erős, ütős étel, de néha muszáj valami "keményebbet" is enni, mint a párolt szárnyas hús! (már nagyon untam ...)Igenis lehet ilyeneket is enni!!! (most magamat nyugtatgatom..kicsit sokat ettem belőle..)

Mézes mustáros sült oldalas, vele sült zöldségekkel

Hozzávalók:
1 kg sertésoldalas, só, bors ízlés szerint, 3 evőkanál méz, 3 evőkanál mustáros, kb 1,5 dl víz, 3 hagyma felnegyedelve, 2-3 szem paradicsom felnegyedelve, 2 paprika nagyobb darabokra vágva

1. A sertésoldalast a csontok mellett felvágjuk formás darabokra. A mézből, mustárból, sóból, borsból isteni pácot készítünk és a húsra öntjük. Kb egy órát pácoljuk, de még jobb, ha a hűtőben egy éjszaka fürdőzik ebben az édes-savanyú páclében.
2. A pácolás után a húsokat egy tepsibe tesszük, mellé rakjuk a zöldségeket, felöntjük a vízzel. Alufóliával letakarjuk és kb 1 órát sütjük kb 170 fokon.
3. Majd jöhet a pirítás. Akkor jó, mikor gyönyörű aranybarna, kissé ropogós!

Imádom!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése