Az én kilófaló túrós batyum
Hozzávalók:
50 dkg kilófaló kelt tészta lisztkeverék, 8 dkg Delma light puha margarin, 35 g eritritol (vagy bármely más édesítőszer), 2 tojássárgája, 1 zacskó porélesztő, 3 dl langyos tej, 1 csipet só, 1 teáskanál reszelt citromhéj
25 dkg sovány túró, 2 tojásfehérje, 1 egész tojás, 1 evőkanál eritritol (vagy bármely más édesítőszer), 15 csepp Ezerédes ( vagy bármely más folyékony édesítőszer ), 1 teáskanál reszelt citromhéj, 4 szem aszalt szilva apróra vágva (kb 50 g)
1. A lisztből, a tojássárgájából, a porélesztőből, a langyos tejből, sóból, és a citromhéjból kelt tésztát dagasztunk. Majd mikor már majdnem kész a lágy és selymes tésztánk hozzádagasztjuk a puha margarint. (ez picit nehéz feladat, de megéri;-))))
2. Meleg helyre tesszük és a duplájára kelesztjük.
3. Közben a tojásfehérjét egy csipet sóval habbá verjük. A túrót az édesítővel, az egész tojással és a citromhéjjal alaposan kikeverjük, majd óvatosan adjuk hozzá a tojáshabot és az aszalt szilva kockákat.
4. A megkelt tésztát 1 cm vastagra nyújtjuk és kb 10x10 négyzetekre vágjuk. A közepébe tesszük a túrós tölteléket.
5. A tészta négy csücskét összecsippentjük, így készül a bugyor (olyan akár egy pénzes batyu ;-)))))
6. Sütőpapírral bélelt tepsiben rakjuk, majd 180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Kiszámoltam a kalória tartalmát, persze ez csak tájékoztató jellegű, mivel nem vagyok dietetikus. De a közkézen forgó kalória és tápanyag táblázat alapján készítettem el. Én 24 darab kis batyut készítettem! (minél több darab legyen belőle;-)))))
Az egész kalória értéke: 2677 kcal
1 darab kalória értéke: 111 kcal
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése