2012. szeptember 25., kedd

Kilófaló finomság

Már a a Kilófaló életmódom eleje óta krémes sütit szerettem volna enni!!! Sajnos nem tudtam szerezni növényi tejszínt. De most!!!  Bármily hihetetlen, de az egész család imádta!!! Még az én drága - kissé finnyás -apósom is! A süti alapja a Kilófaló villám piskóta. Kicsit átalakítva;-)))))))


Krémes csoda gyümölcs kabátban



Hozzávalók:
A piskótához
6 tojás, 6 evőkanál Kilófaló lisztkeverék, 12 dkg fruktóz (én eritritollal helyettesítettem), 1 csipet só, 1 kávéskanál sütőpor (de elhagyható)
A krémhez:
2,5 dl növényi tejszín, 10 dkg zsírszegény túró, 2 evőkanál eritritol, csipet só
Gyümölcskabát:
Ízlés szerint gyümölcs, én piros, fehér szőlőt, őszibarackot, körtét és fügét használtam
1 csomag színtelen tortazselé, 2,5 dl víz, édesítő ízlés szerint


1. A villámpiskóta lényege, hogy tényleg villám gyorsan készül el! Konkrétan, amíg a sütő felmelegszik 180-200 fokra, addig elkészül a tészta. 
A tojásokat az édesítőszerrel és a sóval annyira habosra keverjük, hogy majdhogy nem kiugorjon a tálból. Csak verni és verni egyben! Tehát nem kell szétválasztani a tojásokat. Úgy tapasztaltam, hogy akkor jó, amikor olyan nagyra megnő a térfogata, minta már a liszt is benne lenne! (a liszt miatt kissé összeseik)
2. A lisztkeveréket, a sütőporral összekeverjük, majd a tojásos keverékhez szitáljuk apránként.
Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd az előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. Ha megsült rácsra téve kihűtjük.

3. Közben elkészítjük a krémet. Nagyon habosra verjük a növényi tejszínt az édesítővel és a sóval. Hozzákeverjük a túrót, majd a kihűlt tésztára kenjük.

4. A gyümölcsöket szép formásra szeljük és a süti tetejére pakoljuk. A zselatint felfőzzük  vízzel és a cukorral, majd a gyümölcsökre kanalazzuk.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése