De nem akármilyen,házi készítésű tészta. Magam gyúrtam, sodortam, na jó géppel, de én tekertem!!! Aztán vágtam a géppel, majd kifőztük és kész!!! Nem lehet összehasonlítani a bolti száraztésztával. Nem utolsó sorban, a család is jobban szereti! Igaz, picit időigényes, de megéri a fáradozást!!!
Házi tészta
6 tojás, csipet só, és annyi liszt, hogy kemény, de ruganyos tésztát kapjunk
1. A tojásokat felütjük, majd hozzáadjuk a sót és annyi lisztet amennyit felvesz.A tésztának keménynek de rugalmasnak kell lennie.
2. Majd gyúrni, gyúrni, gyúrni. Ja és ha nem mondtam volna, akkor gyúrni. Szépen alakul a kéz alatt, lassan leválik a kezünkről a tészta, olyan fényes és finom tapintású lesz, mint a baba popsi! Két formás kis cipót készítünk.
3. Majd indulhat a nyújtás, a tésztát vékony rúddá alakítjuk, majd kb 1 cm széles szeletekre vágjuk. Majd a nyújtóval kinyújtjuk a legnagyobb fokozaton, majd egyre kisebbre vesszük a fokozatokat. Ha száraz tésztát készítünk, akkor az egyes fokozatig nyújtunk, de ha azonnal megesszük (ahogy én tettem), akkor csak a 2-es fokozatig nyújtunk.
4. Majd a széles metélt vágón áttekerjük és már jöhet is a forró vízfürdő néhány csepp olaj (netán házi zsír, ajajajaj, azzal sokkal jobb, de hizlalóbb is :-((())))) és már lehet is élvezkedni!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése