2012. február 15., szerda

45. nap Fehérje nap (2012.02.15.)

Íme, elértünk a feléhez a 90 napnak! ÓÓÓÓ, hogy szalad az idő! De a lényeg, hogy megint fehérje nap van. Már nem akartam csirkehúst enni, vágytam valami másra! Jöjjön egy kis hal, ja egy kis gomba! Dupla fehérje 100 % siker!

Gombás sült hal


Hozzávalók:
2 pangásius filé, 1 kis fej vöröshagyma, 15 dkg gomba, pucolva és szeletelve (mindegy milyen fajta), só, bors,  pirospaprika, őrölt tárkony ízlés szerint, 2 gerezd fokhagyma pucolva és apróra vágva, 3-4 evőkanál olaj

1. A vöröshagymát apróra vágjuk és 1-2 evőkanál olajon üvegesre sütjük, majd hozzáadjuk a szeletelt gombát és puhára pároljuk. Végül hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és rövid ideig pároljuk, hogy megőrizze aromáját.
2. A halfiléket megsózzuk, ízlés szerint fűszerezzük. (Kis Mazsola imádja a pirospaprikát, de tényleg különösen finom vele a halacska)
3. Majd 1-2 evőkanál olajon puhára sütjük a filéket és a hagymás gombával tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése