Újabb csiga-biga készült! Most valami sósra vágytam, de nem elégedtem meg szimplán sóssal. Valami pikánsat szerettem volna. Apa múltkor hozott haza Horváth Rozi fűszereket. Az egyik citrombors volt. Igazán izgalmas ízű kombináció. A csípős bors és a savanykásan keserű szárított citromhéj. Hmmmm... Ebből csiga lesz.
Citromborsos csiga
Hozzávalók:
45 dkg liszt, 2 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 1 zacskó (7g) szárított élesztő, 5 dkg olvasztott vaj, 3 dl langyos víz,
2 evőkanál zsír, 1 evőkanál citrombors
1. A lisztet egy megfelelő méretű edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, a vajat. A langyos vizet hozzáöntjük a lisztes keverékhez és rugalmas tésztává dagasztjuk. Majd kelni hagyjuk, míg a duplájára nem nő.
2. A megkelt tésztát gyúródeszkán fél cm vastagra sodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a citromborssal.
3. Feltekerjük és kb 2-3 cm-es csiga-bigákra felszeleteljük.
4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
45 dkg liszt, 2 csapott teáskanál só, 1 mokkáskanál cukor, 1 zacskó (7g) szárított élesztő, 5 dkg olvasztott vaj, 3 dl langyos víz,
2 evőkanál zsír, 1 evőkanál citrombors
1. A lisztet egy megfelelő méretű edénybe szitáljuk, hozzáadjuk a sót, cukrot, élesztőt, a vajat. A langyos vizet hozzáöntjük a lisztes keverékhez és rugalmas tésztává dagasztjuk. Majd kelni hagyjuk, míg a duplájára nem nő.
2. A megkelt tésztát gyúródeszkán fél cm vastagra sodorjuk, megkenjük az olvasztott vajjal és megszórjuk a citromborssal.
3. Feltekerjük és kb 2-3 cm-es csiga-bigákra felszeleteljük.
4. Sütőpapírral kibélelt tepsibe tesszük tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 45 percig sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése