2012. február 16., csütörtök

46. nap Keményítő nap

Banálisan egyszerű recept! Hagymás tört burgonya. De annál finomabb! Hiszem, hogy sokszor az egyszerűbb a jobb. Nem kell túl komplikálni, csak krumpli, hagyma, ici-pici olaj és fűszer ízlés szerint!

Hagymás tört burgonya


Hozzávalók:
2 nagy szem burgonya, 1 kis fej hagyma, 1 gerezd fokhagyma,  2-3 evőkanál olaj,  só, bors, és rozmaring ízlés szerint


1. A burgonyát meghámozzuk és kis kockákra vágjuk, majd puhára főzzük sós vízben.
2. A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk és az olajon üvegesre pároljuk.
3. Egy megfelelő méretű edénybe összekeverjük a főtt burgonyát és a sült hagymát. Fűszerezzük ízlés szerint és és már fogyaszthatjuk is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése