Gombás sült csirke
Hozzávalók:
2 fél csirkemell, 2-3 darab csiperke gomba, 1 cső paprika, 1 paradicsom, 1 kisebb fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 2 vékony szelet sajt, 3-4 evőkanál olaj, só, bors izlés szerint
1. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk és 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. A fokhagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk és hagymához adjuk. A gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A pirított hagymára tesszük és megpároljuk.
2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és 1-2 evőkanál olajon hirtelen megsütjük. Mindkét oldalát 1-1 percig.
3. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk.
4. A csirkemelleket sütőpapíral kibélelt tepsibe tesszük, a hagymás gombát rákanalazzuk, majd ráhalmozzuk a szeletekre a paprikát és a paradicsomot, végül 1-1 szelet sajtot.
5. A csirkemellet 180 fokon 35 percig sütjük, míg a sajt szeletek pirosra sülnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése