2012. február 11., szombat

41. nap Fehérje nap (2012.02.11.)

Dupla, sőt mi több  tripla adag fehérje! Omlós csirkemell, zamatos gomba és ropogós sajt! Ennek nem lehet ellenállni! Gyorsan kész van és nem lehet megunni! A sült paprika és paradicsom pedig egyenesen az egekbe emeli a meggyötört ízlelőbimbóinkat.

Gombás sült csirke


Hozzávalók:
2 fél csirkemell, 2-3 darab csiperke gomba, 1 cső paprika, 1 paradicsom, 1 kisebb fej hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma,  2 vékony szelet sajt, 3-4 evőkanál olaj, só, bors izlés szerint

1. A hagymát megpucoljuk és apróra vágjuk és 1-2 evőkanál olajon megpirítjuk. A fokhagymát megpucoljuk és apró kockákra vágjuk és hagymához adjuk.  A gombát megpucoljuk és vékony szeletekre vágjuk. A pirított hagymára tesszük és megpároljuk.
2. A csirkemelleket sózzuk, borsozzuk ízlés szerint és 1-2 evőkanál olajon hirtelen megsütjük. Mindkét oldalát 1-1 percig.
3. A paprikát és a paradicsomot megmossuk és felkarikázzuk.
4. A csirkemelleket sütőpapíral kibélelt tepsibe tesszük, a hagymás gombát rákanalazzuk, majd ráhalmozzuk a szeletekre a paprikát és a paradicsomot, végül 1-1 szelet sajtot.
5. A csirkemellet 180 fokon 35 percig sütjük, míg a sajt szeletek pirosra sülnek.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése