2011. november 29., kedd

Só-liszt-gyurma szerelem!!!

Advent első vasárnapja ide vagy oda, ebbe az adventi koszorúba beleszerettem. Nem hagyott nyugodni meg kellett csinálnom. Annál is inkább, hogy SÓ-LISZT-GYURMÁBÓL VAN!!!!

Egy korábbi Praktika magazinba láttam. Első látásra szerelem!!
Elkészítése egyszerű, csak kicsit korábban kellett volna elkezdeni!
Hozzávalók:
50 dkg liszt, 25 dkg só, 1 csésze víz, 1 zacskó őrölt fahéj, 3 kávéskanál őrölt szegfűszeg, 1 csapott evőkanál kakaó, arany glitter spray
1 tégla nedves oázis, termények, tobozok, 4 teamécses, strasssz szalag, gyöngyök, csillagánizs, egész fahéj
1. A lisztből, sóból, vízből, fahéjból, kakaóból, szegfűszegből gyurmát gyúrunk. Kisodorjuk kb fél cm-es vastagra. Egy nagyob tányér és egy nagyobb szaggató  segítségével 2 darab  koszorút vágunk ki. Egy napig szárítjuk, majd kisütjük. Lefújuk arany glitterrel.

2 . Az oázis téglából kis kockákat vágunk és a kisütött koszorúra ragasztjuk. Majd ráragasztjuk a másik koszorút.

3. A teamécsesekre ráragasztjuk a strassz szalagot. (de bármely más karácsonyos szalag is jó.) A felső koszorúra ráragasztjuk a mécseseket. 

Megdíszítjük fenyőággal, tobozokkal, terményekkel.

4. A felső koszorút díszíthetjük csillagánizzsal, egész fahéjjal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése