Már az első csigabigánál tudtam, hogy édes változatot is kell csinálnom. De nem akartam csak kakaós csigát, vagy fahéjasat. Mondanom sem kell, hogy élek-halok azokért is!
Valami mást, valami izgalmasat szerettem volna. Hamar megtaláltam a megfelelőt. Birsalma és csokoládé. Hmmmm... No, nem együtt, (lehet, hogy úgy is jó lenne? Majd legközelebb!) de ennyivel sem értem be, még kell valami. Birsalmához aszalt szilva, a csokihoz pedig kókusz reszelék. Édes négyes mondhatom. Kis Mazsolának annyira ízlett a birsalmás, hogy vacsora után még bepusszantott egyet belőle.
Íme a recept egy kis csalafintasággal:
Hozzávalók:
Kelt tésztához:
50 dkg liszt, 8 dkg vaj, 7 dkg cukor, 2 tojássárgája, 1 zacskó porélesztő, 2,5-3 dl langyos tej, csipet só, 3-3 csepp mandula és narancs aroma (én a Lidl vettem, egyszerűen szuper)
Töltelék:
4-5 evőkanál birslekvár, 4-5 szem aszalt szilva, 5 dkg tejcsoki reszelve, 2-3 evőkanál kókusz reszelék, 5 dkg margarin
2 dl tej, 2 púpos evőkanál kristálycukor
1. Lágy kelt tésztát készítünk a lisztből, vajból, cukorból, élesztőből, tejből, sóból, aromákból. Majd a duplájára kelesztjük.
2. kb fél cm vastagra nyújtjuk a tésztát, a felére rákenjük a lekvárt és megszórjuk az apró darabokra vágott szilvával.
3. A tészta másik felére ráreszeljük a csokit, megszórjuk a kókusszal. Az 5 dkg margarint apró darabokra vágjuk és a töltelékre szórjuk.
4. A tésztát óvatosan feltekerjük és kb 3 cm vastag csigákat vágunk, és szépen sorjában egy megfelelő méretű, sütésre alkalmas edénybe tesszük.
6. A tetejét 2 dl tejben elkevert cukorral megkenjük ha megsült, ettől lesznek igazán fincsik és ellenállhatatlanok. Az édes, fehér bunda hmm, ide még egyet, kettőt!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése