2011. november 27., vasárnap

Advent első vasárnapja november 27.

Adventi gondolat:

Az éjszakák olyan hosszúak, a tél olyan sötét,
De vidám fények köszöntik karácsony ünnepét.
S éppen mikor a hideg szél már csontjainkba mar,
Karácsony lelki békéje lágyan betakar.
Mikor a remény hunyni tűnik, jön a karácsony
Hogy gyermeki, hívő szívünkbe új erőt oltson.

Karen Joy Ganon

Már nagyon vártuk az idén is az adventet.  Most talán sokkal jobban. Az idén már Kis Mazsola is aktívan részt vesz mindenben. Nálunk a gyertyák legalább egy hete szinte folyamatosan égnek a kis mécsestartókban, de nem csak nálunk, hanem mindkét nagymamánál is. Mazsolácska csak annyit mond:
Gyújtsunk gyertyát!! Mi meg persze engedelmeskedünk. Minden nap meggyújtjuk a karácsonyi mécsesekben a gyertyákat. Ő pedig átszellemült arcocskával figyeli a lángokat, szemeiben valami különleges fény ragyog. Mi pedig nagyon boldogok vagyunk vele.
Az idén - a tavalyihoz hasonlóan - minden advent vasárnapján valami finom sütit sütök, amit közösen fogyaszt el a család az adventi koszorú gyertyafényei mellett. Az elmúlt évben is nagyon jól sikerült, így tovább ápoljuk ezt a szokást.
Az első vasárnap advent csillagait sütöm meg. Nagyon egyszerű, gyors és hihetetlenül finom.

Hozzávalók:
1 csomag levelestészta, 1 tábla csokoládé, 1tojás

1. A levelestésztát 15 perccel a sütés előtt kivesszük a hűtőből. A csokit kockákra tördeljük. A tojásokat kettéválasztjuk.
2. A levelestésztából csillagokat szaggatunk, a tésztát a tojásfehérjével megkenjük, rátesszük a csoki kockákat. Ráhelyezzük a másik csillagot, kissé összenyomjuk. Tetejét megkenjük tojássárgájával.








3. 180 fokra előmelegített sütőben kb 10 percig sütjük. Tálaláskor megporcukrozzuk ízlés szerint.



Nagyon boldog adventet kívánunk mindenkinek!!

1 megjegyzés:

  1. Szia!
    bocs, hogy ilyeneket írok itt, de egy kétségbeesett kérést továbbítok, lehetőleg minden lehetséges fórumon, így itt is, kérem a kedves vizslabarátokat, -tudom ti is e népes táborba tartoztok- hogy segítsen: az alábbi egy ma kapott e-mailem részlete: Máma keresett meg telefonon bennünket a szomszéd ANDREA, építészmérnök barátnönk S.O.S sürgősségű kéréssel: A barátainál egy magyar vizsla szuka
    16 az az tízenhat kis kutyát hozott a világra! Az anya állat a szülés következtében kimult! Így a család minden épkézláb tagja kénytelen volt felcsapni dadának.
    Már igen nehezen tűrik a cumíztatással járó idő és fizikai megterhelést!
    Minden befogadó segítséget elfogadnának!

    VálaszTörlés