2011. november 11., péntek

Kényszerszünet

Erre aztán igazán nem gondoltam. Kényszerszünet!!!
Sajnos nem volt valami jó! Kis Mazsola és én KÓRHÁZBA kerültünk.
Hálistennek nem volt hosszú, pontosabban egy évezrednek tűnt, vagy inkább kettőnek. Pedig csak egy 24 óra megfigyelés volt. De odabent mintha ólom lábakon járt volna az idő. Ott egy perc nem 60 másodpercből állt, hanem inkább 600 másodpercből.
Pedig még nem is unatkoztunk. Vasárnap este, mikor a doktornéni azt javasolta, hogy inkább megfigyelésre maradjunk bent a kórházba, kicsit megijedtünk. Mármint apa és anya. Kis Mazsola nagyon jól szórakozott. Szórakoztatta az ápoló néniket.Többek közt: megkaparintotta a TAJ és egyéb kártyákat tartalmazó kis táskát, majd közölte mindenkivel a vizsgáló asztal közepén ülve, hogy:
- Baba kártyázik....Francia kártya....
No, több se kellett a nővérkéknek, azonnal szívükbe zárták ezt a kis huncutot és a tenyerükön hordozták. De csak a mérlegig, mert ott szembesültek a súlyával..... Szerencsére a mérleg az asztal mellett volt közvetlen. :-)))))
Majd egy szobába vezettek minket, ahol már volt egy másik kis baba az anyukájával, aki nagyon vidám és mozgékony volt. Ez Kis Mazsolának is tetszett és azonnal nagy játékba kezdtek. Fokozta a hangulatot, hogy apa
-miután visszatért hozzánk egy hétre való hideg élelemmel, ruhával, játékkal,-hozott nekik egy kis "Mekis" sült krumplit, kepöccsel, azaz ketchup-pel.
Mazsola baba ugrált örömében a rácsos ágyban és boldogan eszegette a krumplit.
De ekkor még nem volt vége a napnak. Egy perc múlva jött egy aranyos nővérke, hogy azonnal költöznünk kell a szembe szobába és sajnos nekünk Kis Mazsolával egy ágyban kell aludni, mert nincsen hely! De nekünk ez sem szegte a kedvünket, költöztünk!!! Majd aludni próbáltunk. Mazsi baba hálisten aludt is, én inkább azon próbálkoztam, hogy ne essek le az ágyról, és hogy az alvó kisfiam se zuhanjon le a másik oldalon. De azért csak reggel lett és JÖTTEK a VIZSGÁLATOK!!!
Először a vérvétel, majd sorban a többi.
Hát nem volt egyszerű, de mi bátor majdnem két éves kisfiúnk hősiesen tűrt minden félét. Bár a szemész doktornénivel kissé meggyűlt a bajunk, de túlestünk azon vizsgálaton.
Végül pedig a főorvos doktorbácsi engedélyével a délutáni órákban haza jöhettünk. OTTHON ÉDES OTTHON!!!!
De a megpróbáltatások még nem értek véget. Újra visszarázódni a csendes hétköznapokba....
Mára talán kissé jobb a helyzet. Azt hiszem Mazsola sokkal jobban bírja a gyűrődést, mint én.
De új lendületet vettünk és nagyon örülünk, hogy ITTHON lehetünk!!!

11 megjegyzés:

  1. örülök, hogy nincs semmi komoly baj :) a fiatok egy hős :) ő szerintem egy kalandnak fogta fel. jól tettétek a mekis krumplit is, mert fontos, hogy pozitív emlékként rögzüljön minden benne.

    VálaszTörlés
  2. Amúgy Andi vagyok, s nem szeretnék a névtelenség homályába burkolózni, vállalom a megjegyzéseim, mint hű olvasótok, csak a választékok tárházából számomra ez a legegyszerűbb, s leggyorsabban megvalósítható :) na jó, nem vagyok egy számtekzseni, s ha ezt a verziót jelölöm be, akkor nem zaklat további kérdésekkel. minden jót kívánok nektek. jobbulást a kishercegnek. puszi.

    VálaszTörlés
  3. Kedves Andi!
    Nagyon szépen köszönjük. Hálisten Kis Mazsola jól van leszámítva egy kis náthát. Persze a kis lelkében azért hagyott nyomokat a kórház biztosan.
    Puszi
    Mazsola

    VálaszTörlés
  4. jobbulást, de csiga-biga jelentősen javítja a közérzetet, no meg az izgi készülődés, s már nem is olyan csiga-biga tempójú az a várva várt gyógyulás :)meg forró csoki, meg mézes kenyér...vagy ez már hedonizmus a gyógyulás kontójára, v. margójára írva :) mindenesetre megédesíti a napokat :) már a színe is hordoz magába egy kis napfényt, jókedvet...háttérben egy méhecskés játék, v. Micimackó, a megunhatatlan, aki talán még a mai gyerekeket is leköti....múltkor eszembe jutott Robi, mert jár nekem a Líra, s lant katalógus, s volt benne, h. az Öreg néne őzikéje szerzőjétől kiadtak vmi újat, s ha jól emlékszem, Robinak az volt a kedvence, de lehet csal az emlékezetem, előfordult már velem...csak vhogy ő jutott eszembe erről egy blikkre

    VálaszTörlés
  5. Nos igen a Robi imádta az Öreg néni őzikéjét (is). Kis Mazsola is imádja, az első jó pár versszakot már kívülről mondja.
    Hol is van az új könyv? Mi is az? Mazsinak biztos tetszene!!!! Meg nekem is:-))))

    VálaszTörlés
  6. bocs, hogy csak most. nekem jár a Líra, s lant magazin, abban olvastam, de sajna már odaadtam anyóspajtinak, de megnéztem a honlapjukat, ott erre sikerült találnom:
    http://www.lira.hu/hu/reszletes_kereso?h_gyorskereso=Fazekas+Anna&kButton=1&kereses=000&x=45&y=12
    ui.: kipróbáltátok már a gyógyszert? bejött?

    VálaszTörlés
  7. Köszi szépen megnézem azonnal a könyvet!!!Jó lesz Kis Mazsolának karácsonyra!!!
    Ui: még nem sikerült kipróbálni a gyógyszert, de hamarosan!!!

    VálaszTörlés
  8. örülök hogy tetszik a könyv, s ezáltal tippet adtam :)
    a gyógyszert megéri kipróbálni, de ha gondolod, egy napi adagot adok, s akkor kiderül, hogy mennyire bírjátok, ill. nem vagytok-e allergiások a tarajos zöldkagylóra. meg maga az, h. pocitok mennyire tolerálja.
    ui.: ha önfeledt kacagásra vágytok, akkor Enyingen stand up comedy lesz. mi nyáron voltunk, jópofa volt, csak paráztam, mert szabadtéri volt, s rettegek a kullancsoktól, meg villámoktól. de amúgy nagyon jó volt.

    VálaszTörlés
  9. az Éva magazin ajánlós 7 oldal remélem tetszett :)

    VálaszTörlés
  10. gyógyszer ügyileg még nem volt időm utána járni, most meg nyakunkon a karácsony, ráadásul hálaisten !!!!!! Kis Mazsola megy mint a golyó! Így csak éjszaka tudok dolgozni. De mindennek eljön az ideje:-))))))
    Kacagni szeretnénk !! Mikor is lesz az a stand up comedy???

    VálaszTörlés
  11. szia! a stand up comedy csütörtökön este lesz Enyingen ha jól tudom 18 30-as kezdéssel, 1200/ fő a beugró. a szomszéd néni produkciós iroda lesz, meg talán Dombóvári, nem tudom, de a műv. házasok nagyon készségesek, segítőkészek.

    VálaszTörlés