2011. november 28., hétfő

Süti éhségem van

A lázas adventi készülődésben szénhidrát hiányom van. Valami gyors, valami finom kell nekem. Eszembe jutott az anyukámtól tanult csúsztatott palacsinta. Gyors, és nagyon finom, így hát elkészítettem!

Hozzávalók:
25 dkg liszt, 4 dl tej, 5 dkg szoba hőmérsékletű margarin, 5 dkg cukor, 3 tojás, csipet só, 15 dkg darált dió, 10 dkg cukor, 1 teáskanál cukrozott citromhéj, mazsola ízlés szerint

1. A tojássárgáját habosra keverjük a margarinnal és a cukorral. A lisztet és a tejet felváltva a habos keverékhez adjuk.
2. A tojásfehérjét a sóval habosra keverjük. Majd óvatosan a lisztes keverékhez adjuk. A tészta sűrűbb lesz, mint a normál palacsinta tészta.

3. A tésztából egy merőkanállal tegyünk a felhevített serpenyőbe, az egyik felét megsütjük, majd egy tűzálló tálra csúsztatjuk (amit utána be lehet tenni a sütőbe). Innen a neve is!!! Én teflon serpenyőt használtam, így nem kellett olajozni.



4. A diót elkeverjük a cukorral, cukrozott citromhéjjal, mazsolával. A tölteléket a sült palacsintára tesszük, rácsúsztatjuk a következőt. Kisütjük a palacsintákat, majd az utolsó palacsintát kissé nagyobbra hagyjuk és ráfordítjuk a palacsinta toronyra a hasával (sületlen felével) lefelé.

5. 180 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt készre sütjük.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése