2012. február 20., hétfő

49. nap Keményítő nap

Ez a sütőforma kb 20 évig rejtőzködött az anyósom spájzában. Majd egyszer felfedeztem. Aztán beindult a fantáziám. Ezzel kell sütni valamit. Aztán jött ez a keményítő nap és krumplit sütöttem benne! Mondhatom erre született! No, meg sok minden másra.

Sült burgonya torta


Hozzávalók:
3-4 szem közepes burgonya, 1 nagy fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, 2-3 evőkanál olaj, só, bors  apróra vágott rozmaring ízlés szerint

1. A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, majd enyhén sós vízben megfőzzük. Leszűrjük.
2. A fokhagymát és a hagymát megpucoljuk és 1-2 evőkanál olajon üvegesre pároljuk.
3. A leszűrt burgonyát egy tálban összekeverjük a sült hagymákkal, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, teszünk rá rozmaringot. Kis méretű formába tesszük (jó a muffin forma is, de jó hőálló bögre is)
4. Majd mehet a sütőbe 170 fokra kb 20-25 percre.

Jó-jó tettem a tetejére egy szelet sonkát, de csak az íze kedvéért.....

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése