2012. február 12., vasárnap

42. nap keményítő nap (2012.02.12.)

Egy rég elfeledett gabona! Kis Mazsola csak annyit mond rá: RIZS!! Nem mondtam neki, hogy nem kisfiam, nem rizs, ez GERSLI azaz hántolt árpa. A lényeg az, hogy nem csak Ő, hanem én is imádom. Elkészítése egyszerű és nem igényel semmiféle különlegességet.

Gersli pirított sütőtökkel

Hozzávalók:
1 csésze gersli, 2 csésze víz, só ízlés szerint, 1 evőkanál olaj
20 dkg sütőtök meghámozva, vékony csíkokra vágva, 1-2 evőkanál olaj, só, bors, majoránna ízlés szerint

1. A gerslit az olajon kissé megpirítjuk, majd felöntjük, sózzuk, majd puhára főzzük.
2. A sütőtök csíkokat az olajon kissé megpirítjuk ízesítjük, majd pici víz hozzáadásával megpároljuk, de csak addig, hogy még kissé ropogós maradjon.
Egy nagy tányér saláta és már kész is a finom ebéd/ vacsi!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése