Ebédre készítek egy kis rakott tésztát, vacsira pedig jöhet egy kis SÜTI!!!!
Rakott tészta zöldséggel
Hozzávalók:
25 dkg fodros nagykocka, 1 sárgarépa felkockázva, 10 dkg zöldborsó, 1-2 evőkanál olaj, só izlés szerint
1. A tésztát kifőzzük lobogó sós vízben, majd ha kifőtt az olajjal összekeverjük, hogy ne ragadjon össze.
2. A sárgarépát és a zöldborsót enyhén sós vízben puhára pároljuk.
3. Egy kevés olajjal kikennünk egy formát (lehet az egy bögre is), majd az aljába teszünk kevés zöldséget, arra tesszük 1-2 kanál tésztát , majd újabb kanál zöldséget és végül tésztával zárjuk.
4. 170 fokos sütőben 20 perc alatt megsütjük. Akkor fincsi, ha a tészta ropogósra sül a tetején (vagyis az alján majd...)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése