2012. január 10., kedd

10. nap keményítő!!!

No, ebből nem lehet elegendőt csinálni a családnak sem. Igaz ebben nincsen tojás, csak egy pici liszt, hogy összetartsa a burgonyát, de nagyon finom. Egy kis rafinériával megbolondítva pedig az is megeszi, aki csak azt a változatát szereti, amelyik tocsog a zsírban.

Krumpli röszti


Hozzávalók:
1 kg burgonya, 1 púpos evőkanál liszt, só, bors ízlés szerint, 1 piros paprika vékonyra szeletelve, 1 csokor metélőhagyma apróra vágva, icic-pici olaj a sütéshez, de tényleg csak megmutatni a serpenyőnek az olajos üveget ;-)))

  1. A burgonyát meghámozzuk és a káposzta reszelőn lereszeljük. Ízlés szerint sózzuk, borsozzuk. Hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük.
  2. Forró serpenyőbe teszünk kevés olajat és belekanalazunk egy jó kanál masszát, kissé széthúzzuk, hogy vékony és ropogós legyen a rösztink. Majd ha már kissé megsült megfordítjuk és rátesszük a vékonyra vágott piros paprikát., vagy a apróra vágott metélőhagymát. Újra megfordítjuk és készre sütjük. Vigyázni kell, mert a fűszernövények könnyen megpirulnak.
Ó, istenem, lehet, hogy eltagadom, hogy ez lesz a vacsi és mindet megeszem!!!!:-)))))))))

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése