Már a második napnál tartunk!!! Én személy szerint nagyon szeretem a keményítő napot! (igaz, hogy a fehérje és szénhidrát napot is, ajaj megint Gombóc Artúr effektus van!!! ) De apa és Kis Mazsola is nagyon szereti. Kis Mazsola egyszerűen rajong a krumpliért, avagy az Ő nyelvén " a kumpuka". Csak kumpuka legyen és széles mosoly ül ki az arcára. Ham-ham...mindet megeszi!!
Délig gyümölcs, majd ebédre Toszkán krumpli tálat főzök, hmm mennyei lesz.
Toszkán krumpli tál
Ez egy olyan laktató étel, amely ráadásul kellemesen át is melegít ezeken a hideg téli napokon. További előnye, hogy a családnak mellé választasz egyet a fehérjés receptekből és kész az ebéd vagy vacsi mindenkinek.
Hozzávalók:(2 személyre)
1-2 darab lila hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 cukkini, 1-1 cső piros és sárga és zöld paprika, 3 ek olívaolaj, 4-5 közepes méretű héjában főtt burgonya, 1 evőkanál aprított rozmaring, 1 evőkanál metélő fokhagyma,só, bors
- A lila hagymát megpucoljuk és közepes méretű kockákra vágjuk.
- A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát vékony karikákra vágjuk, a cukkinit felkarikázzuk,majd negyedeljük, A paprikákat rombusz alakúra vágjuk.
- Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat és megpirítjuk a sárgarépát, a hagymát, a paprikát. Majd hozzáadjuk a cukkinit és a negyedekre vágott főtt burgonyát.Rászórjuk a rozmaringot, a sót, borsot. Tovább pároljuk még kb. 5-10 percig, míg enyhe színt nem kapnak a zöldségek.
- Ha kész, tányérra tesszük, megszórjuk apróra vágott metélőfokhagymával.
Extra tipp: A zöldségeket grillen is elkészíthetjük. Olajjal megkent alufóliába tesszük a zöldségeket és 15-20 percig sütjük a forró grillen. Így kapnak egy enyhe füstös és pikáns ízt.
szia Dius!!
VálaszTörlésEz tényleg elkészült? Átugrom és megkóstolom..
Tovább figyelek és olvasok..pusz..
Természetesen elkészült, gyere várlak!! Csak legközelebb időben egyeztetünk!
VálaszTörlésSzólj mit ennél meg és én elkészítem!!!