2012. január 2., hétfő

2. nap Keményítő nap (2012.01.03)

Már a második napnál tartunk!!! Én személy szerint nagyon szeretem a keményítő napot! (igaz, hogy a fehérje és szénhidrát napot is, ajaj megint Gombóc Artúr effektus van!!! ) De apa és Kis Mazsola is nagyon szereti. Kis Mazsola egyszerűen rajong a krumpliért, avagy az Ő nyelvén " a kumpuka". Csak kumpuka legyen és széles mosoly ül ki az arcára. Ham-ham...mindet megeszi!!
Délig gyümölcs, majd ebédre Toszkán krumpli tálat főzök, hmm mennyei lesz.

 
Toszkán krumpli tál

Ez egy olyan laktató étel, amely ráadásul kellemesen át is melegít ezeken a hideg téli napokon. További előnye, hogy a családnak mellé választasz egyet a fehérjés receptekből és kész az ebéd vagy vacsi mindenkinek.

Hozzávalók:(2 személyre)
1-2 darab lila hagyma, 1 szál sárgarépa, 1 cukkini, 1-1 cső piros és sárga és zöld paprika, 3 ek olívaolaj, 4-5 közepes méretű héjában főtt burgonya, 1 evőkanál aprított rozmaring, 1 evőkanál metélő fokhagyma,só, bors

  1. A lila hagymát megpucoljuk és közepes méretű kockákra vágjuk.
  2. A zöldségeket megmossuk. A sárgarépát vékony karikákra vágjuk, a cukkinit felkarikázzuk,majd negyedeljük, A paprikákat rombusz alakúra vágjuk.
  3. Egy nagyobb serpenyőben felhevítünk 2 evőkanál olajat és megpirítjuk a sárgarépát, a hagymát, a paprikát. Majd hozzáadjuk a cukkinit és a negyedekre vágott főtt burgonyát.
    Rászórjuk a rozmaringot, a sót, borsot. Tovább pároljuk még kb. 5-10 percig, míg enyhe színt nem kapnak a zöldségek.
  4. Ha kész, tányérra tesszük, megszórjuk apróra vágott metélőfokhagymával.

Extra tipp: A zöldségeket grillen is elkészíthetjük. Olajjal megkent alufóliába tesszük a zöldségeket és 15-20 percig sütjük a forró grillen. Így kapnak egy enyhe füstös és pikáns ízt.


 

2 megjegyzés:

  1. szia Dius!!

    Ez tényleg elkészült? Átugrom és megkóstolom..

    Tovább figyelek és olvasok..pusz..

    VálaszTörlés
  2. Természetesen elkészült, gyere várlak!! Csak legközelebb időben egyeztetünk!
    Szólj mit ennél meg és én elkészítem!!!

    VálaszTörlés