Ajaj, megint gyümölcsnap. Ráadásul szombaton, ez nem igazság.... No de sebaj. Kitaláltam egy újabb finomságot. Egy igazi desszert!! Csak Nekünk, csak ma! Csupa gyümölcs, pici cukor, na jó csak egészen pici....
Mandarin zselé
Hozzávalók:
2,5 dl frissen préselt mandarin leve, (kb 5-6 nagyobb mandarin)+ egy mandarin,1 csapott evőkanál cukor, 3 lap zselatin
1. A zselatin lapokat 5 percig, annyi hideg vízben áztatjuk, ami ellepi.
2. A manadrinlét a cukor hozzáadásával megmelegítjük, de nem forraljuk.
3. Egy mandarint gerezdekre szedünk és formás poharakba tesszük.
4. A zselatin lapokat óvatosan kiemeljük a vízből finoman kinyomkodjuk és a meleg mandarinléhez adjuk. Kissé kihűtjük és óvatosan a poharakba töltjük.
5. Már csak azt kell megvárni, amíg megdermed.....
Isteni!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése