Egyszerűen imádom, mert mindenféle zöldséggel tökéletesen meg lehet csinálni és nem csak télen. De ilyenkor télen, valahogy jobban esik a meleg saláta. A rozmaring, pedig tökéletes párja minden zöldségeknek. Egy kevés salátával, pedig szuper fogás, akár ebédre, vagy vacsorára.
Rozmaringos sült zöldségek
Hozzávalók:
1-2 fej vöröshagyma, 3-4 darab kelbimbó, 1-2 cső színes paprika, 2 szem burgonya, egy kis szelet sütőtök, egy kis sárgarépa, 2-3 rózsa brokkoli és karfiol, só, bors, rozmaring, tálaláshoz egy kevés saláta levél
- A zöldségeket megpucoljuk és körülbelül egyforma darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés rozmaringgal fűszerezzük.
- Egy megfelelő méretű tepsibe tesszük, majd kevés olajat és egy csésze vizet teszünk rájuk. Majd 170 fokos sütőben 45-50 percig sütjük letakarva. Ha már minden zöldség megpuhult, akkor jöhet a szolárium. Irány pirulni.
- Tálaláskor a sült zöldségeket salátával kínáljuk meg.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése