2012. január 22., vasárnap

22. nap Keményítő nap (2012.01. 23.)

Egyszerűen imádom, mert mindenféle zöldséggel tökéletesen meg lehet csinálni és nem csak télen. De ilyenkor télen, valahogy jobban esik a meleg saláta. A rozmaring, pedig tökéletes párja minden zöldségeknek. Egy kevés salátával, pedig szuper fogás, akár ebédre, vagy vacsorára.

Rozmaringos sült zöldségek



Hozzávalók:
1-2 fej vöröshagyma, 3-4 darab kelbimbó, 1-2 cső színes paprika, 2 szem burgonya, egy kis szelet sütőtök, egy kis sárgarépa, 2-3 rózsa brokkoli és karfiol, só, bors, rozmaring, tálaláshoz egy kevés saláta levél

  1. A zöldségeket megpucoljuk és körülbelül egyforma darabokra vágjuk. Sózzuk, borsozzuk, kevés rozmaringgal fűszerezzük.
  2. Egy megfelelő méretű tepsibe tesszük, majd kevés olajat és egy csésze vizet teszünk rájuk. Majd 170 fokos sütőben 45-50 percig sütjük letakarva. Ha már minden zöldség megpuhult, akkor jöhet a szolárium. Irány pirulni.
  3. Tálaláskor a sült zöldségeket salátával kínáljuk meg.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése