2012. január 15., vasárnap

15. nap Szénhidrát nap (2012.01.16.)

Cukkinis tészta

A cukkini egy olyan zöldség, amely tökéletes alapot ad minden fűszernek. Saját íze nagyon jól alkalmazkodik a fűszerekhez, jól átveszi azok ízét. Ha roppanósra pároljuk egy igazán finom és egészséges tészta ételt kapunk. Ha ezt még fokozzuk durum száraztésztával, akkor az már egyszerűen csoda!


Hozzávalók:
1 kisebb cukkini, 1 fej vöröshagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, só, bors, házi vegeta, 25 dkg tetszés szerinti száraz tészta, olaj

  1. A zöldségeket megtisztítjuk, a vöröshagymát felkarikázzuk, a fokhagymát apró kockákra vágjuk, a cukkinit pedig karikákra vágjuk, majd negyedekre.
  2. A tésztát forrásba lévő sós vízben puhára főzzük.
  3. Közben az olajon aranysárgára pirítjuk a vöröshagymát, majd hozzáadjuk a cukkinit , sózzuk, borsozzuk. Ízesítjük házi vegetával. Kissé ropogósra pároljuk. Mielőtt kész lenne hozzáadjuk az apró kockákra vágott fokhagymát.
  4. A puhára főtt tésztára kanalazzuk a cukkinis ragut. Bazsalikommal tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése