2012. április 28., szombat

Meglepetés menyasszonyi torta

"Öreg" (örökké fiatal) barátnémmal elhatároztuk, hogy a meglepjük közös barátnőnket az esküvője napján egy különleges menyasszonyi tortával. Teljes titokban készült és a szertartás utáni fogadás helyszínére is titokban szállítjuk ketten el.

Különleges tavaszi menyasszonyi torta


Hozzávalók:
30 dkg cukor, 30 dkg liszt, 1,1 dl víz, 1,1 dl olaj, 6 darab tojás kettéválasztva, 1 zacskó és még egy kávéskanál sütőpor, 1 citrom reszelt héja
1 tábla fehér csokoládé megolvasztva, 2-3 evőkanál forró narancslekvár

1. A tojások sárgáját habosra keverjük a cukorral, majd felváltva hozzáadjuk a liszttel elkevert sütőport, a reszelt citromhéjat a vizet és az olajat.
2. A tojások fehérjét kemény habbá verjük, majd az előbbi keverékhez adjuk. Először csak egy keveset, hogy lazítsuk a tésztát, majd a maradék tojásfehérjét széles, nagy mozdulatokkal belekeverjük. Vigyázva,  nehogy megtörjük a habot.
3. Egy 28 cm átmérőjű tortaformát kizsírozunk és behintjük liszttel. A masszát a formába öntjük és 200 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt készre sütjük. 5 perc után mérsékeljük 180 fokra a hőmérsékletet.
Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e.
 4. Ha elkészültünk, akkor keverünk még egy adag tésztát a fentiek szerint, de ezt egy lukas kuglóf sütőben sütjük. Ez lesz az emelete a tortának. Kihűtjük a tortánkat és a kuglófot.

5. A kerek lapot megkenjük a forró lekvárral és ráragasztjuk  a kuglófot. Az olvasztott csokoládéval megírókázzuk a torta peremét körben, majd a kuglóf oldalát. Az olvasztott csokiból virágokat rajzolunk sütőpapírra, ezekkel díszítünk majd.




6. A kuglóf mélyedésébe állítunk egy kis műanyag poharat, amibe vizes oázist teszünk és abba készítünk ehető virágokból díszt. (körömvirág, százszorszép, ibolya)


7. A tortát körbefogjuk szalaggal, és masnit kötünk rá. A csoki díszeket elhelyezzük a tortán.

4 megjegyzés:

  1. Köszönöm, hogy megédesítettétek a napomat! És még arra is figyeltetek, hogy esküvői kuglóf formájú legyen, meg, hogy színben mindenhez passzoljon. s a titok, a meglepi, a készülődés, olyan jó, hogy vagytok! köszönöm! fantasztikus csajok vagytok Ti, jó kis csapatot alkottok kettecskén a mi közös nem túl régóta fiatal közös barátosnénkkal! KÖSZÖNJÜK!!! nagyon meghatódtunk, meglepődtünk, s nagyon örültünk, s Isteni finom volt! Sajna későn olvastam, hogy a virágok ehetőek voltak :( majd talán az egyik évfordulónkra megpróbálkozok én is magával a sütivel, majd, egyszer...bár biztos nem lesz ilyen finom, s szép! sok jó érzést sütöttetek bele! KÖSZÖNÖM!!!!ill. köszönjük! meg azt is, hogy ott voltatok a templomin!!!
    puszi: Dani, Andi, ill. inkább: Dandi. v. ahogy após mondja Kis Kissék, ill. új Kissék. :)

    VálaszTörlés
  2. Nagyon nagyon szívesen! Igazán örülök, hogy sikerült örömet okoznunk!!!
    Nekünk is nagyon jó volt látni az örömötöket és boldogságotokat!!!
    Puszi
    Mazsola és Öreg Barátnéd

    VálaszTörlés
  3. hát hogy ti négy sorral is könnyeket tudtok csalni a szemembe :) köszönöm, imádom az örömkönnyeket! jólesik minden szavatok, főleg egy ilyen fárasztó nap után, amikor már azt hiszem, én csinálok vmit rosszul, mert egyre több házimunkát csinálok, de valahogy mégis hatványozódik a már amúgy is végeláthatatlan teendők sora, ördögi kör, mert mire megpihennék, kezdhetem elölről... de amíg a föld kerek, addig vannak porszemek, s egyebek :) lelki nassként bepótoltam a blogod még nem olvasott részeit, s szinte újjászülettem...de valahogy nem akaródzik visszatérni a feladatokhoz, mert csak abbahagyni lehet.

    VálaszTörlés
  4. Teljességgel megértem a házimunkával kapcsolatos gondjaidat! Nem kell mindig patyolat rendnek lennie! Szerintem a lényeg az, hogy néha lazítani kell. Feltenni a lábakat és pihenni! (no meg blogot olvasni!!!)

    VálaszTörlés