Már nem gondolkodtam, tudtam, hogy ezt a sonkás, spárgás, tészta ételt ki fogom próbálni. Annál is inkább, mert Kis Mazsola imádja a pennét.
Penne sült spárgával, pancettával és koktélparadicsommal
(az újság 56. oldalán pompázik)Hozzávalók:
400 g penne, 500 g zöld spárga (3 darabra vágva) 2 evőkanál olívaolaj, 6 szelet pancetta (darabokra vágva) 200 g koktélparadicsom (félbevágva) maréknyi friss bazsalikomlevél, a tálaláshoz reszelt parmezán
1. A tésztát főzzük ki sós vízben. A spárgát tegyük a tepsibe, locsoljuk meg olívaolajjal, tegyük mellé a pancettát és 200 fokon (légkeverésen 180 fok, gázsütőben 6-os fokozat) süssük 10 percig. Adjuk hozzá a koktélparadicsomot és süssük további 5 percig.
2. Szűrjük le a tésztát, és öntsük át a tepsibe. Sózzuk borsozzuk, szórjuk meg a széttépett bazsalikomlevelekkel. Keverjük össze jól az egészet, majd tegyük át egy nagy tálba. Hintsük meg reszelt parmezánnal.
Tapasztalataim:
Pancetta helyett jóféle házi sonkával készítettem és igen a bazsalikom és a reszelt parmezán feltette az I-re a pontot. Isteni, ezt mindenkinek ki kell próbálnia!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése