Keresek a nagyi régi füzetében egy receptet. Egy isteni finom habos diós, meggyes pite receptjét. Ezt egyelőre nem találtam, de találtam egy meggyes béles receptet. Nem tudtam neki ellenállni. Igazi gyöngyszem!
Hozzávalók a tésztához:
15 dkg liszt, 10 dkg margarin, 1 tojássárgája, 1 csipet só, 1 kiskanálnyi porcukor, tejföl
Hozzávalók a töltelékhez:
1 kg magozott meggy (lehet természetesen befőtt is és szuper cseresznyével is), 3 evőkanál méz, 1 evőkanál porcukor
Hozzávalók a habsipkához:
2 tojás, 3 evőkanál méz, 1 deci tejföl, 2 evőkanál rétesliszt
1. Összegyúrjuk a lisztet a margarinnal, tojássárgájával, sóval, porcukorral és annyi tejföllel, hogy rugalmas tésztát kapjunk. Legalább egy órára, de még jobb, ha egy éjszakára a hűtőben tesszük pihenni a tésztát.
2. Majd kinyújtjuk kb 2-3 mm vastagra és kibélelünk egy közepes méretű tepsit a tésztával. Villával sűrűn megszúrkodjuk, majd forró sütőbe tesszük és félig megsütjük.
3. Megszórjuk zsemlemorzsával a félig megsült tésztát. A meggyet összekeverjük a mézzel és a porcukorral, majd a tésztán egyenletesen eloszlatjuk.
4. Két tojássárgáját habosra keverjük a mézzel, majd hozzáadjuk a tejfölt és beleszitáljuk a lisztet. Végül a kemény habbá vert tojásfehérjéket és a meggyre simítjuk.
5. Sütőbe téve tűpróbáig sütjük. A tepsiben hagyjuk kihűlni, majd kockára vágva tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése