Spenótos-ricottás gnocchi
(az újság 33. oldalán pompázik)Hozzávalók:
200g zsenge spenót, egy marék apróra vágott petrezselyem, 1 zúzott fokhagymagerezd, 140 g ricotta, 85 g liszt, 2 tojás, 100 g frissen reszelt parmezán sajt + egy kevés a tálaláshoz, 1 teáskanál reszelt szerecsendió, olivaolaj és rukkola a tálaláshoz
1. Forraljunk vizet a vízforralóban. Tegyük a spenótot egy nagy tálba, öntsük rá a forró vizet. hagyjuk állni 2 percig, hogy a spenót megfonnyadjon, aztán szűrjük le. Hagyjuk kihűlni, aztán tegyük a spenótot egy tiszta konyharuhába, és a mosogató felett csavarjuk ki, amennyire csak tudjuk, aztán csomagoljuk ki és vágjuk apróra.
2. Tegyük a spenótot, a petrezselymet, a fokhagymát, a ricottát, a lisztet, a tojást, a sajtot és a szerecsendiót egy nagy tálba, és fűszerezzük sóval, borssal. egy villával alaposan keverjük össze, és ha eléggé összeállt, akkor vizes kézzel formázzunk a masszából dió méretű golyókat. A golyókat tegyük hűtőbe 30 percre.
3. Forraljunk fel egy nagyobb lábosba vizet. Dobjuk a golyókat a vízbe, kb 8-10-et egyszerre. A golyók le fognak merülni a lábas aljára, aztán feljönnek a felszínre -innentől számított 1 percig főzzük őket, aztán egy szűrőkanállal szedjük ki és tartsuk melegen , amíg az összes elkészül.
A gnocchikat tálaljuk meleg tányéron olivaolajjal meglocsolva, rukkolával és reszelt sajttal megszórva.
Tapasztalataim:
Mint, ahogy említettem nekem otthon csak fagyasztott spenótom volt, így azt robotgéppel összetörtem. (olyan lett mint a jégkristály italok nyáron, csak harsány zöldben ;-))))), majd ehhez adtam a többi hozzávalót. Sajnos a parmezán elfogyott, így megint csak maradt a Trappista sajt (ajaja), de szuper volt vele! Én inkább a grízgaluskához hasonlóakat szaggattam a forró vízbe, de én mondom szuper volt. Legközelebb több fokhagymát teszek majd bele és bátrabban fűszerezem majd! Mindenképpen megpróbálom majd friss spenóttal is!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése