2012. január 27., péntek

26. nap szénhidrát nap (2012.01.28.)

 Mikor ezt eszem, azt hiszem, hogy pizzát eszek. tényleg nagyon jó, és nem hiányzik róla a sajt.... na jó, csak egy kicsit! A tészta egyszerre omlós, finom,  és ropogós, a vöröshagyma pedig egyszerűen szuper rajta.  

Paradicsomos pite



Hozzávalók:
A pite tésztájához: 30 dkg liszt, 10 dkg vaj, 1 tojás, 1 csapott teáskanál só, kevés hideg víz. A töltelék: 1 közepes üveg házi ketchup, 2 fej vöröshagyma, 2 evőkanál olaj, ízlés szerint olajbogyó, só, bors, kakukkfű,
  1. A tésztához a vajat elmorzsoljuk a liszttel, hozzáadjuk a tojást és kevés hideg vizet ha nem állna össze. Hűtőbe tesszük 60 percre.
  2. A töltelékhez a vöröshagymát megpucoljuk, és apró kockákra vágjuk, az olajon üvegesre pároljuk. Sózzuk, borsozzuk.
  3. A tésztát kinyújtjuk kb. fél cm vastagra és kizsírozott tepsibe tesszük (kb 30*45 cm-es), úgy hogy kis pereme legyen.
  4. A sült hagymát egyenletesen elterítjük rajta, majd a házi ketchup-öt ráöntjük. Ízlés szerint tehetünk rá olajbogyót is.
  5. 170 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tálalhatjuk friss salátával.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése