2012. január 7., szombat

7. nap Szénhidrát nap (2012.01.08.)

Újra lehet szénhidrátot enni. Mindent ami tészta, kenyér, péksütemény, SÜTEMÉNY!!! Ó, igen már annyira vágyom a sütire, hogy elmondani nem tudom. No, majd eset eszem valami finomat!  Persze azt is megosztom veletek!!
Ebédre pedig polentát készítek. Apának és Kis Mazsolának sütök hozzá egy kis husit is. Én pedig egy nagy adag salátával tömítem a pocakom!
Polenta vagy leánykori nevén kukoricadara újra reneszánszát éli. Sokféleképpen elkészíthető, nem igényel semmi különleges dolgot, egyszerűen csak finom, sósan és édesen is. Itt most finom paradicsomos, hagymás raguval kápráztat minket.
Pikáns polenta, koktélparadicsomos raguval


Hozzávalók:
A raguhoz: 2 fej lila hagyma, 2-3 gerezd fokhagyma, 20 szem koktélparadicsomos, kakukkfű, rozmaring ízlés szerint, 2-3 evőkanál olaj. A polentához: 1 fej vöröshagyma, 2 gerezd fokhagyma, 15 dkg kukoricadara, 4 dl zöldségleves házi vegetából, 2-3 evőkanál olaj.

  1. A raguhoz a hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, majd nagyobb kockákra vágjuk. Az olajon puhára pároljuk a hagymákat, majd hozzáadjuk a koktélparadicsomot. Sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük. Nem szabad túl sokáig párolni, mert a paradicsom szét fű.
  2. A polentához a hagymákat megtisztítjuk és nagyobb darabokra vágjuk. Majd az olajon üvegesre pároljuk, hozzáadjuk a kukoricadarát, kicsit pirítjuk. Felöntjük a levessel majd puhára fűzzük. Szükség szerint sózzuk.
  3. Egy pici olajjal kikent hőálló edénybe öntjük és a sütőben készre sütjük, kissé megpirítjuk.
  4. Ha kissé kihűlt, felszeleteljük, és a raguval tálaljuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése