2012. január 18., szerda

18. nap keményítő nap (2012. 01.19)

Ez egy egyszerű burgonyasaláta, csak kissé fel van turbózva. A burgonya kelleme ízét tovább fokoztuk egy kis ropogós paprikával hagymával. Én a markáns ízű vöröshagyma helyett metélőhagymát tettem. Ami hagyma ízt kölcsönöz, de mégsem korbácsolja az egekbe ez ízlelőbimbóinkat.

Színes, ízes burgonyasaláta



Hozzávalók:
2-3 szem burgonya, 1-2 cső színes paprika, só, cukor, ecet ízlés szerint, metélőhagyma

  1. A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kissé kihűlt meghámozzuk.
  2. A salátaléhez az ízlés szerinti sót, cukrot, ecetet kevés vízzel összekeverjük. A meghűlt burgonyát felkarikázzuk és az ecetes léhez adjuk.
  3. A színes paprikákat kis kockákra vágjuk, a metélőhagymát apróra vágjuk és a salátához adjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, hidegen sokkal finomabb és az ízei is jobban összeérnek.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése