Ez egy egyszerű burgonyasaláta, csak kissé fel van turbózva. A burgonya kelleme ízét tovább fokoztuk egy kis ropogós paprikával hagymával. Én a markáns ízű vöröshagyma helyett metélőhagymát tettem. Ami hagyma ízt kölcsönöz, de mégsem korbácsolja az egekbe ez ízlelőbimbóinkat.
Színes, ízes burgonyasaláta
Hozzávalók:
2-3 szem burgonya, 1-2 cső színes paprika, só, cukor, ecet ízlés szerint, metélőhagyma
- A burgonyát héjában megfőzzük, majd ha kissé kihűlt meghámozzuk.
- A salátaléhez az ízlés szerinti sót, cukrot, ecetet kevés vízzel összekeverjük. A meghűlt burgonyát felkarikázzuk és az ecetes léhez adjuk.
- A színes paprikákat kis kockákra vágjuk, a metélőhagymát apróra vágjuk és a salátához adjuk. Egy órára hűtőbe tesszük, hidegen sokkal finomabb és az ízei is jobban összeérnek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése