2012. január 19., csütörtök

19. nap Szénhidrát nap (2012.01.20.)

 Mindig is imádtam a pirított kenyérkockát. No, itt lehet enni. Ezt már csak az tudja fokozni, mikor az aranyló kenyérkockák magukba szívják a paradicsom édes levét és az öntet savanykás ízét. No ez már majdnem a mennyország...


Paradicsomos kenyérsaláta


Hozzávalók:
150 g házi kenyér, 4 evőkanál olaj, 6 szép szem paradicsom, 2 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, citromlé, kakukkfű, napraforgó mag

  1. A kenyeret szépen felkockázzuk, majd a felforrósított olajon aranybarnára pirítjuk.
  2. A paradicsomokat vékonyra felszeleteljük.
  3. A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra kockázzuk.
  4. A salátaöntethez a sót, borsot, ízlés szerint citromlevet összekeverjük és lassan hozzáadjuk az olajat.
  5. A paradicsomokra öntjük és legalább egy fél órát hűtőben érleljük.
  6. A napraforgómagot száraz serpenyőben pirítjuk, majd tálaláskor a paradicsomokra öntjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése