Paradicsomos kenyérsaláta
Hozzávalók:
150 g házi kenyér, 4 evőkanál olaj, 6 szép szem paradicsom, 2 kisebb fej hagyma, 2 gerezd fokhagyma, só, bors, citromlé, kakukkfű, napraforgó mag
- A kenyeret szépen felkockázzuk, majd a felforrósított olajon aranybarnára pirítjuk.
- A paradicsomokat vékonyra felszeleteljük.
- A hagymát, fokhagymát megtisztítjuk, megmossuk és apróra kockázzuk.
- A salátaöntethez a sót, borsot, ízlés szerint citromlevet összekeverjük és lassan hozzáadjuk az olajat.
- A paradicsomokra öntjük és legalább egy fél órát hűtőben érleljük.
- A napraforgómagot száraz serpenyőben pirítjuk, majd tálaláskor a paradicsomokra öntjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése