Birsecet
Hozzávalók:
3-4 közepes szem birs, 4-5 evőkanál só, kb fél üveg 10 % ecet, 4-5 szem szegfűszeg, 2-3 babérlevél
1. A birset alaposan megmossuk, négyfelé vágjuk, magházát kivesszük.
2. Egy megfelelő méretű tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzáadjuk a sót. Elkeverjük.
Majd a sós fürdőben hagyjuk úszkálni 24 órát.
3. Az ecetet másnap felforraljuk. A birset leszűrjük és egy csinos kis dunctos üvegbe tesszük.
4. Nyakon öntjük a forró ecettel, hozzáadjuk a szegfűszeget és babérlevelet.
5. Már csak 1-2 hónapot kell rá várni....
Úgy számolom, hogy éppen KARÁCSONYRA JÓÓÓÓÓ lesz!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése