2012. november 6., kedd

Gasztroajándék 2012. 1. rész

Akkor kezdjük!!! Egy nagyon régi Magyar Konyhában találtam a receptet! Mivel a birset nagyon imádom, -tavaly főztem birs kompótot, birsalma sajtot, birsszalámit- az idén gondoltam kipróbálok, valamilyen különleges dolgot. Elég sok gyöpöt- azaz salátát- eszem, ezért gondoltam gazdagítom a leltárt egy újabb ecettel. Ráadásul szezonja is van .:-)))))


Birsecet


Hozzávalók:
3-4 közepes szem birs, 4-5 evőkanál só, kb fél üveg 10 % ecet, 4-5 szem szegfűszeg, 2-3 babérlevél



1. A birset alaposan megmossuk, négyfelé vágjuk, magházát kivesszük.
2. Egy megfelelő méretű tálba tesszük, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, majd hozzáadjuk a sót. Elkeverjük.
Majd a sós fürdőben hagyjuk úszkálni 24 órát.
3. Az ecetet másnap felforraljuk. A birset leszűrjük és egy csinos kis dunctos üvegbe tesszük.
4. Nyakon öntjük a forró ecettel, hozzáadjuk a szegfűszeget és babérlevelet.
5. Már csak 1-2 hónapot kell rá várni....
Úgy számolom, hogy éppen KARÁCSONYRA JÓÓÓÓÓ lesz!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése