2012. november 27., kedd

Szabad egy csésze sütire?!!!

A receptet egy régebbi dr Oetker újságban találtam. Nagyon megtetszett, nagyon guszti és nagyon finom is. Legközelebb mazsolát is teszek bele!

Csészés almás



Hozzávalók:
1 piros alma meghámozva és apróra vágva, (a héját sem kell eldobni, hanem szép kis fenyőformát, vagy csillagot vágunk ki belőle) 385 g liszt, fél zacskó porélesztő, 2 dl langyos tej, 100 g puha margarin, 1 zacskó vaníliás cukor, 130 g porcukor, 2 tojás, csipet só, 1 teáskanál fahéj

1. Az alma kivételével mindent egy megfelelő méretű tálba tesszük és alaposan kidagasztjuk. A tészta kissé lágy, de nem kell megijedni tőle. Ha már csöpög az eresz (izzad a homlok), akkor hozzáadjuk az apróra vágott almát és hagyjuk kelni.
2. Kimargarinozunk kb 7-8 hőálló csészét és a megkelt tésztával megtöltjük kb 3/4 részéig. A tetejükre tesszük az alma héjból vágott kis formákat.
3. 180 fokra előmelegített sütőben 30-35 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük a sütit.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése