No, de félre ezzel!!! Most élünk!!!!!
Ezer a dolog! Adventi koszorú, adventi naptár az egész családnak (és NEKED IS), adventi süti (különös képen a 4 vasárnapra, hmmm tavaly is jó SIKERÜLT), adventi dísz, sok sok gasztro ajándék (főleg azokat kell elkészíteni, amelyeknek össze kell érni karácsonyig..... szóval majdnem mindet,) bon-bon, szaloncukor, karácsonyfadísz készítés. Ó majdnem elfelejtettem, hogy szenteste az egész család nálunk lesz!!! Karácsonyi menüt is össze kell hozni! Ó, az az egyik kedvencem!!! Asztaldísz, menükártya, ültető kártyák. Istenem mennyi édes munka vár rám.... és persze Rád is kedves olvasóm!!!
Irány!!!!!
Ó, dehogy is! előbb süssünk egy újabb KILÓFALÓ finomságot!
25 dkg Kilófaló liszt kelt tésztához, 3,5 dl langyos 1,5 % tej, fél zacskó porélesztő, 1 tojás, csipet só, 1 evőkanál nyírfacukor
50 dkg túró, 3 evőkanál nyírfacukor (lehet picit több is;-)))), 2 tojás, 1 evőkanál tönkölybúzadara, 1 evőkanál apróra vágott kapor
Tetejére:
1 evőkanál 12 % tejföl, 1 evőkanál nyírfacukor, 1 tojássárgája
1. A lisztet egy megfelelő méretű tálba tesszük, közepébe kis mélyedést készítünk. Bele öntünk kb 1 dl langyos tejet. Beleöntjük az élesztőt egy pici nyírfacukrot. Kissé összekeverjük (kovászt készítünk). Majd megvárjuk,míg az élesztő felfut. Ekkor hozzáadjuk a maradék tejet, tojást, lisztet, csipet sót, a nyírfacukrot és alaposan kidagasztjuk. Mint már írtam ez a liszt kissé máshogy viselkedik, mint a fehér társa. Nem kell megijedni a dagasztástól. Ha már elválik a a táltól és a kezünktől is, akkor kész van. Megvárjuk, míg duplájára kel.
2.Közben elkészítjük a túrós tölteléket. A túrót egy villával vagy burgonyanyomóval jól megtörjük, hozzáadjuk a nyírfacukrot, a tojások sárgáját, a tönkölybúzadarát és az apróra vágott kaprot. A tojások fehérjét habbá verjük és óvatosan a túróhoz adjuk.
3. Ha megkelt ujjnyi vastagra nyújtjuk és megkenjük a túrós töltelékkel. 180 fokra előmelegített sütőben
kb 25-30 percig sütjük. Mielőtt majdnem kész a tejfölt a cukrot és az egy tojássárgáját jól összekeverjük majd a süteményre kenjük és néhány perc alatt pirosra sütjük.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése