Azt gondoltam nehéz lesz felülmúlni!!! De sikerül. Az oldalas lágy és omlós volt és közben a nevéhez méltóan cuppogós és ISTENI!!! A krumpli pedig (apa szerint, mert én nem ehetem....) maga volt a mennyország!
Röviden: EZT KI KELL PRÓBÁLNI!!!!
Cuppogós sült oldalas burgonyasalátával
(a magazin 9. oldalán pompázik)Hozzávalók 8 személyre:
kb. 1 és 1/2 kg oldalas, 1 kisebb fej hagyma felkockázva, 1 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd zúzott fokhagyma, 2 evőkanál pirospaprika, 1 teáskanál nem túl erős chilipor, 300 ml passzírozott paradicsom, 2 evőkanál sűrített paradicsom, 150 ml almaecet, 125 g barna cukor
A burgonyasalátához:
1 és1/2 kg héjas újkrumpli, 2 evőkanál olívaolaj, 1-2 ágacska rozmaring felaprítva vagy egy kevés szárított rozmaring, 2 evőkanál fehérborecet
1. Melegítsük elő a sütőt 150 fokra (gáz 2 fokozat). A húst tegyük egy tepsibe, öntsük félig vízzel, fedjük le alufóliával és pároljuk másfél órán át.
2. Közben az olajon pároljuk üvegesre a hagymát, adjuk hozzá a fokhagymát, a pirospaprikát. Pirítsuk 1 percig, majd adjuk hozzá a sűrített paradicsomot, paradicsomlevet, a cukrot és az ecetet. Főzzük 10 percig.
3. Melegítsük elő sütőt, majd mártsuk a húst a szósz felébe, tegyük vissza a tepsibe. A maradék szószt tálaljuk a kész sülthöz.
4. A burgonyát forgassuk az olajba, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint, szórjuk rá a rozmaringot és tegyük egy másik tepsibe. Az oldalast tegyük a felső rácsra, a fűszeres burgonyát az alsóra és süssük kb 40 percig.
5. Tegyük a burgonyát egy nagy tálba, öntsük rá az ecetet.
A húshoz kínáljuk a maradék szószt és burgonyasalátát.
Nyam-nyam-nyam.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése