Lássuk a mai napot!
Reggeli
3 szelet ropogós kenyér (én az Aldiban vettem, isteni finom!!!) 1 szem paradicsom, 5 dkg mozzarella
Hmm micsoda dőzsölés!!!! (lehet, hogy maradok a zabpehelynél;-))))
Tízórai
3 szem szilva (ó, istenem egy kilót meg tudnék enni belőle:-)))))
Ebéd
Hmmm, mivel falunapra vagyok hivatalos (arcot festek gyerekeknek, majd hozok képeket), így egy picit majd biztos vétkezem, de remélem lesz valami finom szarvas vagy marhapörkölt :-))))) (Ó, milyen igényes vagyok, de csak azért mert ezeket megehetem, ígérem nem eszek hozzá kenyeret!!!!)
Uzsonna
Komoly ebéd után, csak egy pici alma....
Vacsora
Sajtos
zöldség saláta
Könnyű,
de nagyon ízletes saláta. További előny, hogy egy kisebb heggyel
lehet belőle befalni. Tudom, tudom egy jó tányér egyéb mellé
(mint például rántott hús, sült krumpli..). De érdemes
kipróbálni csak magában is. Megéri.
Hozzávalók:
2 szem
paradicsom, 1 kis cukkini, 1 kis fej lila hagyma, 5 dkg fetasajt, kevés metélőfokhagyma, vagy metélőhagyma, az öntethez:
fél dl víz, 1 teáskanál citromlé, 2 teáskanál olaj, só, bors
- A zöldségeket megmossuk és megtisztítjuk. A cukkinit, felkarikázzuk, sózzuk, borsozzuk, majd egy serpenyőben kevés olajon ropogósra pirítjuk.
- A paradicsomot cikkekre vágjuk. A sajtot felkockázzuk.
- Az öntethez összekeverjük a vizet, olajat citromlevet, ízlés szerint sózzuk borsozzuk.
- A tányéron alulra rakjuk a sült zöldségeket, ráhalmozzuk a paradicsomokat. Díszítjük a sajt kockákkal és az apróra vágott metélőfokhagymával. Az öntetet óvatosan rácsorgatjuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése