Reggelire a szokásos zabkásámat eszem..... Már megszoktam, hosszú ideje ez a reggelim. Nagyon jót tesz az emésztésemnek, főleg, ha megfelelő mennyiségű vizet vagy gyógyteát iszom utána.
Ebéd
Csirkenyárs színesen
Hozzávalók
2 fél
csirkemell, 1 zöld és egy piros színű paprika, só, bors, 2
evőkanál szójaszósz, 1 evőkanál méz, pálmazsír a sütéshez.
- A csirkemellet felkockázom, a paprikákat megmosom és szintén kockákra vágom fel.
- Majd a csirkemell kockákat sózom borsozom és bepácolom a szójaszószos mézes pácba.
- Ezután saslik pálcára fűzöm a paprikákat és a húsokat.
- Pálmazsírban pirosra sütöm a nyársakat.
Vacsora
Könnyű uborka saláta házi görög joghurttal
Hozzávalók:
1 uborka, 1 pohár natúr joghurt, 1 kis fokhagyma, só, 5 dkg feta sajt, 1 evőkanál olívaolaj
1. A görög joghurt elkészítéséhez a natúr joghurtot 10 percre egy textillel kibélelt szitában csepegtetjük. Oly krémes lesz, hogy kedvünk lenne azonnal bekanalazni az egészet.
2. Az uborkát meghámozzuk és apró kis kockákra vágjuk. A fokhagymát vékonyan felszeleteljük. A feta sajtot felkockázzuk.
3. Már csak össze kell keverni az uborka kockákat, a görög joghurttal, fokhagyma szeletekkel, sóval és sajttal. A tetejére öntjük az olívaolajat.
Én még szórtam rá egy pici provance fűszerkeveréket. Hmmmm.....
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése