2012. december 9., vasárnap

Advent 2. vasárnapja

Hűű, de nagyon rohan az idő. Pedig még semmihez sem kezdtem. Ajajajajaj.
No, sebaj, majd behozom a lemaradást! De most jöjjön a mai napi jól megérdemelt adventi sütemény! Az eredeti receptet a Good Food magazinban találtam! Nagyon megtetszett, gondoltam kipróbálom!

Hámán táska vagy más néven Hámán füle



Hozzávalók:
35 dkg rétesliszt, 15 dkg vaj, 10 dkg cukor, 1 dkg élesztő, 2 tojás, reszelt citromhéj, 1 dl friss narancslé,só, Tölteléknek: szilvalekvár, darált dió és mák ízlés szerint édesítve

1. A lisztet elmorzsoljuk a vajjal és az élesztővel, majd hozzáadjuk a cukrot, tojásokat, reszelt citromhéjat, sót és annyi narancslevet, hogy könnyen nyújtható tészta legyen. 15-20 perce pihentetjük. (a tészta eléggé lágy, de a rétesliszt felszívja a narancslevet, és pont jó lesz a tészta állaga)
2. Közben pici vízzel és ízlés szerinti cukorral elkészítjük a mák és a dió tölteléket.
3. Ha pihent a tészta, kb 10 cm átmérőjű köröket szaggatunk ki.



 A közepébe tesszük a tölteléket, (nem kell sajnálni belőle a lekvárt, diót és a mákot:-))))) összecsippentjük egy helyen, ez által elkészült a táska egyik kis sarka, majd a körívet felhajtjuk és kb egyforma távolságra újra összecsippentjük. Így alakul ki a háromszög alakzat.

Egyenként megkenjük tojással, majd 180 fokra előmelegített sütőben kb 20 perc alatt gyönyörű aranybarnára sütjük. Forrón porcukrozzuk és már lehet is falatozni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése