Hűha, már a harmadik vasárnap következik!
Az eredeti receptet az Ínyenc magazin aktuális számából választottam. Kicsit változtattam rajta, pontosabban tettem hozzá picit. A fahéjat és a szegfűszeget magunk törtük és őröltük! Isteni illat, igaz nagybetűs KARÁCSONY!!!
Csokoládés - mézes kenyér
Hozzávalók:
10 dkg étcsokoládé, 2 tojás, 25 dkg méz, 1/2 teáskanál őrölt fahéj, 1/2 teáskanál őrölt szegfűszeg, 25 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor, 10 dkg aprított mandula, 10 dkg darált dió, 12,5 dkg nádcukor, kb 0,5 dl natúr joghurt
1. A tojásokat felverjük a mézzel és a fűszerekkel. A lisztet elkeverjük a durvára reszelt csokoládéval és a sütőporral, majd hozzáforgatjuk a tojásos masszához. Végül a felaprított mandulát, az őrölt diót és a nádcukrot. Ekkor adtam hozzá még a joghurtot is. Ettől finom krémes lesz a tészta.
2. A tésztát sütőpapírral bélelt (kb 30 cm hosszú, és 2 l-es forma) vekni formába tesszük és 180 fokra előmelegített sütőben kb 60 percig sütjük. Az utolsó 10 percben le kell takarni a sütit alufóliával.
3. 10 percig hagyjuk a formában hűlni, majd kifordítjuk belőle!
Sajna nálunk nem maradt belőle, hogy meglássuk milyen másnaposan! ;-)))))
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése