2012. június 6., szerda

Folyt. köv EPER MÁNIA

Nem lehet megunni. Annyira finom, hogy nem lehet megunni! Imádom az epret! (is). Igaz, nem lehet olyan gyümölcsöt mutatni, amit ne szeretnék. De ez valahogy az első gyümölcs! Piros és isteni édes. A múlt kori morzsás epres pite elkápráztatta az egész családot. 
Ez a desszert azonban apa kedvence. Gyorsan el lehet készíteni, nagyon kevés cukor van benne és sok sok friss eper! A ráadás az isteni joghurt. Bevallom, hogy találtam egy joghurtot a Lidl-ben. A neve Bourbon Vanilia  KingFrais. Annyira krémes és lágy, hogy egy giga dobozzal is meg lehet belőle enni. Az eperrel, pedig egyenesen a mennyekbe repít!

Eperkocsonya isteni vaníliás joghurttal


Hozzávalók:
75 dkg eper, 2 zacskó vaníliás cukor, 3 púpozott evőkanál cukor, 2-3 evőkanál citromlé, 2 zacskó kocsonyapor (5 dl folyadékhoz való) 1 dl eperszörp és 4dl víz, 200-300 g vaníliás joghurt, a díszítéshez csoki forgács (én burgonya hámozóval csináltam ;-))))))

1. Az epreket alaposan megmossuk, majd félre teszünk néhány szemet a díszítéshez. Kicsumázzuk és félbevágjuk az eper szemeket. kb 20 dkg-ot beleteszünk egy megfelelő méretű edénybe, felöntjük az 1 dl szörp és 4 dl víz keverékével.. Hozzáadjuk a vaníliáscukrot, a cukrot, a citromlevet és kb. 5 percig fűzzük. Majd az felezett eperszemeket kihorgásszuk, ők már megtették a dolgukat.
2. A kocsonyaport elvegyítjük 5 evőkanál vízzel, és a forrásban lévő eperszörpbe keverjük, még egyszer felforraljuk. Levesszük a tűzhelyről és óvatosan a maradék félbevágott epret. Kicsit hagyjuk hűlni, majd poharakba kanalazzuk. 
3. Ha már kihűlt, hűtőbe tesszük. Tálalás előtt rákanalazzuk a vaníliás joghurtot, és a csokiforgácsot rászórjuk.


Azt hiszem legközelebb vanília fagyival próbálom ki!!! Hmmm, mikor is???


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése