2012. június 21., csütörtök

Végre Good Food június

Ez egy olyan tökéletes étel (újra csak:-)))), hogy Kis Mazsola 1 egész kifli elfogyasztása után is vidáman kanalazta pontosabban villázta a tésztát. De csak a tésztát!!

Krémes sonkás-gombás sült


Hozzávalók:
500 g farfalle (masnitészta)
50 g vaj+ egy kocka
200 g kis gomba felvágva
egy csokor újhagyma vékonyan felszeletelve
50 g liszt
500 ml tej
100 g sovány sonka feldarabolva
100 g félzsíros cheddar reszelve

1. Főzzük meg a tésztát. Majd melegítsük elő a sütőt 200 fokra (gáz 6-os fokozat). Olvasszunk fel egy darab vajat és pirítsuk meg benne a gombát. Ha megpirult szedjük ki a serpenyőből és töröljük ki azt.
2. Olvasszuk meg 50 g vajat és pirítsuk a hagymát 1 percig. . Keverjük hozzá a  lisztet, majd óvatosan öntsük hozzá a tejet. Folyamatosan kevergessük, nehogy becsomósodjon. Forraljuk, míg besűrűsödik. Vegyük le a lángról, keverjük hozzá a sonkát és a reszelt sajt nagy részét. Sózzuk, és borsozzuk ízlés szerint.
3. Alaposan keverjük össze a szószt és a tésztát. Majd öntsük az egészet egy nagy hőálló edénybe. szórjuk meg a maradék sajttal . 10 perc alatt pirítsuk aranybarnára. Szórjuk meg a maradék apróra vágott zöldhagymával.



Saját tapasztalatok.
1. Nem volt otthon masnitészta, így fusilivel készítettem. Isteni így is!!
2. A liszt becsomósodott, de kitartó keveréssel meg lehet szüntetni a liszt nokedliket!!
3. Trappista sajttal is tökéletes!

Egyszóval ISTENI!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése