2012. június 2., szombat

Eper mánia!

Eper mániám már korábban napvilágot látott! Igen, igen beindult az eper nagy üzem! Már jóval korábban elkezdtem keresgélni a szuper recepteket mindenfelé! De igazából akkor kaptam ihletet, amikor volt az asztalon kb 4-5 kg friss, illatos eper! Hmmmm! Ez az egyik kedvencem!

Morzsás eperpite


Hozzávalók:
4 dl langyos tej, 1 zacskó szárított élesztő, 8 dkg cukor, 65 dkg liszt, 2 darab tojás, 1 citrom reszelt héja, 10 dkg margarin felolvasztva, 1 csipet só, 1 csipet só őrölt szerecsendió
A morzsához:
20 dkg margarin, 20 dkg cukor, 20 dkg rétesliszt
50 dkg eper félbevágva

1. Keverjünk össze 1 dl langyos tejet, 2 dkg cukorral, az élesztővel, majd tegyük meleg helyre és várjuk meg, míg felfut.
2. A felfuttatott élesztőből a lisztből, a maradék tejből, cukorból, tojásokból, a citrom reszelt héjával, sóval , szerecsendióval közepesen lágy kelt tésztát dagasztunk. Majd hozzáadjuk az olvasztott vajat és alaposan kidolgozzuk. 30 percig kelesztjük, majd kinyújtjuk és egy  30  x  42 cm-es  tepsibe fektetjük.
3. A margarint, a lisztet és a cukrot összemorzsoljuk.

3. A felezett epreket a tésztára tesszük, majd rászórjuk a morzsát és irány a sütő!! 200 fokon kb 60 percig.
Nem lehet neki ellenállni!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése