2012. június 7., csütörtök

Good Food Június

Természetesen egy sütit próbáltam ki belőle először a a magazinból. Fahéjas hajdinapalacsinta cseresznyével. Ó, mennyország!!  Több szempontból is szuper. Először is, mert tombol a cseresznye szezon!!!!  gyerünk legeljünk cseresznyét!! Másodszor pedig, mert nagyon egészséges, gyümölcs és a hajdina isteni páros. Nem kell megijedni a hajdinától. Könnyedén be lehet szerezni és ráadásul szuper egészséges is. A cseresznye pedig maga a gyönyörűség!

Fahéjas hajdinapalacsinta cseresznyével


(a magazin 52. oldalán pompázik)

Hozzávalók:
500 g kimagozott cseresznye, 5 evőkanál barna cukor, 140 g hajdinaliszt, 85 g búzaliszt, 1/2 mokkáskanál sütőpor, 2 teáskanál fahéj, 1 teáskanál szódabikarbóna, 3 tojás, 280 ml író (helyettesítjük natúr joghurttal), a sütéshez vaj, tálaláshoz natúr joghurt és juharszirup ízlés szerint

1. Tegyük a tálba a cseresznyét 1 evőkanál cukorral, keverjük össze és hagyjuk állni.
2. Nagy tálba tegyük a maradék cukrot, a kétféle lisztet, sütőport, fahéjat, szódabikarbónát. Keverjük össze alaposan. Készítsünk a közepébe mélyedést és üssük bele a tojásokat és fokozatosan keverjük bele az írót, vagy joghurtot. Sűrű palacsinta tésztát kell kapjunk.
3. Tegyünk diónyi vajat a serpenyőbe, tegyünk kanál segítségével tésztát bele. Terítsük szét 8-10 cm átmérőjű körré. Süssük, míg az alja megszilárdul és a tetején buborékok jelennek meg. Fordítsuk meg és süssük meg a másik oldalát is. Tartsuk melegen a palacsintákat, míg kisütjük az összeset.
4. Tálaljuk juharsziruppal, joghurttal és a cseresznyeszósszal.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése