Ezt ki kellett próbálnom!
Sárgabarackos kiflifelfújt
Hozzávalók 2 felfújthoz:
2 száraz kifli, a maradék puding tegnapról (ennek hiányában fél liter tejből 1 vanília pudingporból főzött puding, ha kihűlt akkor keverjünk bele 1 tojássárgáját) 2-3 szem sárgabarack, 5 dkg mazsola, kevés margarin a forma kikenéséhez
1. Kikenünk 2 bögrét (ami bírja a sütőt) margarinnal. A kifliket felkarikázzuk, a sárgabarackokat pici forró vízzel leforrázzuk és lehúzzuk a halvány piros köntösüket és felkockázzuk.
2. Majd jöhet a rétegezés. A bögre aljába teszünk néhány kifli karikát, hogy szép formás legyen majd a felfújt teteje. Jöhet egy kis puding, mazsola és barack kocka. Majd egy újabb réteg kifli karika és puding, mazsola és barack. Végül a tetejére (ami az alja lesz) kifli karika, tegyünk a kiflikre egy ici-pici margarint. (ettől finom és omlós és egyben ropogós is lesz!)
3. Irány a 180 fokon kb 15-20 percre.
Hmm, isteni és szuper gyors!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése