2012. július 29., vasárnap

Egy újabb sárgabarackos fincsi 2.

Igen igen, a tegnap sütiből maradt egy kis puding és  mezítelen sárgabarack. Természetesen volt otthon egy kis szikkadt kifli (mert az mindig van itthon Kis Mazsola imádja, a jó Papi pedig mindig hoz neki 2-3 darabot, amiből csak 1-t eszik meg;-)))))))
Ezt ki kellett próbálnom!

Sárgabarackos kiflifelfújt



Hozzávalók 2 felfújthoz:
2  száraz kifli, a maradék puding tegnapról (ennek hiányában fél liter tejből 1 vanília pudingporból főzött puding, ha kihűlt akkor keverjünk bele 1 tojássárgáját) 2-3 szem sárgabarack,  5 dkg mazsola, kevés margarin a forma kikenéséhez

1. Kikenünk 2 bögrét (ami bírja a sütőt)  margarinnal. A kifliket felkarikázzuk, a sárgabarackokat pici forró vízzel leforrázzuk és lehúzzuk a halvány piros köntösüket és felkockázzuk.
2. Majd jöhet a rétegezés. A bögre aljába teszünk néhány kifli karikát, hogy szép formás legyen majd a felfújt teteje. Jöhet egy kis puding, mazsola és barack kocka. Majd egy újabb réteg kifli karika és puding, mazsola és barack. Végül a tetejére (ami az alja lesz) kifli karika, tegyünk a kiflikre egy ici-pici margarint. (ettől finom és omlós  és egyben ropogós is lesz!)
3. Irány a 180 fokon kb 15-20 percre. 

Hmm, isteni és szuper gyors!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése