2012. július 7., szombat

A nyár slágere (az egyik)

Abszolút viszi a pimet nálunk. Gyorsan elkészül, szuper egészséges, semmi E hozzávaló és még Kis Mazsola is tud segíteni az elkészítésben! Ráadásul némi alkohollal még egy fincsi koktél is lesz belőle!!!


Házi limonádé



Hozzávalók:
4 evőkanál jó fajta barna nádcukor (én az Aldisra esküszöm ), 2-3 citrom leve, 1,5 l hideg víz, felnőtteknek: 4-5 ág friss menta és némi vodka esetleg jég, barna cukor a poharak krusztázásához (ezt még régen "fiatalkoromban" tanultam Mártikától)

1. A citromok levél kifacsarom (esetleg Kis Mazsola). Kevés vízben elkeverem a barna cukrot, hogy gyorsan felolvadjon. Hozzáadom a citromok levét, majd a maradék hideg vizet.
2. A fél citrom héjával óvatosan körbekenem a poharak száját (csak 2-3 mm szélesen), majd kevés kristálycukrot teszek egy lapos kis tányérba, a poharakat fejre állítom, a szájukkal lefelé belemártom a cukorba. Így 2-3 mm mélyen édes, cukros perem képződik a poháron! (Kis Mazsola imádja lerágna:-)))) )

3. A szép poharakba töltöm a limot. Felnőtteknek kevés mentalevelet, citrom cikket és némi vodkát esetleg jégkockát  adok hozzá.


Hmm, Isteni frissítő a következő forró napokra!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése