Spagetti omlett
(a magazin 14. oldalán pompázik)Hozzávalók:
2 evőkanál olívaolaj, 1 gerezd fokhagyma apróra vágva 1 fej vöröshagyma apróra vágva, 2 cukkini lereszelve, 2 evőkanál petrezselyem aprítva, 300 g sajtszósz (ha nincs, akkor sem kell elkeseredni, alább leírom a receptjét), 200 g megfőzött spagetti, 2 tojás
1. Melegítsünk fel 1 evőkanál olajat egy serpenyőben, pirítsuk meg benne a hagymát, fokhagymát. A cukkiniből nyomjuk ki a nedvességet amennyire csak tudjuk és tegyük a hagymákra. Pároljuk puhára 3-4 perc alatt.
2. Tegyük ki egy tálba, adjuk hozzá a petrezselymet, sajtszószt, spagettit , sózzuk, borsozzuk, adjuk hozzá a kissé felvert tojásokat.
3. A maradék olajat tegyük a serpenyőben, oszlassuk el egyenletesen. Öntsük bele a spagettis keveréket és süssük 3-5 percig, míg majdnem teljesen megsül.
4. Tegyük a serpenyőt grill fokozatra és süssük 2-3 perc alatt, hogy az omlett teteje aranybarnára piruljon.
Cikkekre vágva tálaljuk.
Sajtszósz
Tegyünk 3 dl tejbe 1 1/2 evőkanál lisztet, csipet sót, és 15 dkg reszelt sajtot, és folyamatosan kevergetve főzzük sűrű szósszá.
Hmm isteni lett, azt hiszem kipróbálom majd simán csak spagettire is!
Saját tapasztalatok:
Én az egészet a sütőben sütöttem és úgy is nagyon jó volt!!! Ha marad legközelebb spagetti, esetleg penne, tuti, hogy ilyet csinálok belőle!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése